Το παραδοσιακό κατάστημα υποδημάτων Meineke κλείνει οριστικά

Αυτό ήταν: 130 χρόνια παράδοσης φτάνουν στο τέλος τους, το κατάστημα υποδημάτων Meineke στο Vegesack είναι αφερέγγυο, το κατάστημα είναι πλέον εντελώς άδειο. Μια εποχή φτάνει στο τέλος της.

Για δεκαετίες, το κατάστημα υποδημάτων Meineke διαμόρφωνε τον πεζόδρομο στη Βρέμη-Vegesack.

Μπότες με κορδόνια περνούσαν από τον πάγκο, παπούτσια αναψυχής άλλαζαν χέρια και ακόμη και τα παιδιά έπαιρναν εκεί τα κατάλληλα υποδήματα για πολλά χρόνια.

Αλλά αυτές οι μέρες τελείωσαν, το κατάστημα έκλεισε οριστικά μετά από 130 χρόνια παράδοσης. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα “Weser Kurier”.

Τα λειτουργικά έξοδα “ούτε καν πλησιάζουν” στην κάλυψή τους

Η κατάσταση φαινόταν κάπως διαφορετική και, κυρίως, πιο ελπιδοφόρα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες: Οι ιδιοκτήτες διατηρούσαν από δύο καταστήματα στην Gerhard-Rohlfs-Straße – το Schuhhaus Nordenholz και το Schuhhaus Meineke.

Ενώ το κατάστημα παπουτσιών Nordenholz έπρεπε να κλείσει πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρχε ακόμα ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί διάδοχος για το άλλο κατάστημα.

Αλλά ακόμη και αυτή η προοπτική διαψεύστηκε γρήγορα, δήλωσε ο διαχειριστής αφερεγγυότητας Kind στην εφημερίδα “Weser Kurier”.

Στο κέντρο της πόλης είχε ήδη κλείσει το 2022

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1891 και πέρασε ταραγμένες στιγμές, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Από το 2004 έως το 2022, οι τότε ιδιοκτήτες Martina, Klaus και Karin Petry διατηρούσαν ένα κατάστημα στο κέντρο της Βρέμης, στη Sögestraße.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν υπερήφανοι που μπορούσαν να προσφέρουν εντατικές συμβουλές στους πελάτες και που ήταν ένα από τα παλαιότερα ιδιόκτητα καταστήματα στη Βρέμη.

Αλλά η οικογένεια ανησυχούσε ήδη πολύ για το εμπόριο μέσω διαδικτύου το 2016, δήλωσαν στην “Weser Kurier”.

Αυξανόμενα ενοίκια, λιγότεροι πελάτες, μεγάλος ανταγωνισμός από διαδικτυακούς κολοσσούς όπως το Zalando και το About You – οι οιωνοί δεν ήταν καλοί ακόμη και τότε.

Τώρα μια παράδοση φτάνει στο τέλος της μετά από πέντε γενιές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.