Το Wiesn 23 θα διαρκέσει 2 ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο

Ελπίδα για πρόσθετα έσοδα: Το Wiesn 2023 θα διαρκέσει δύο ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο.

Αντί για 16, οι κάτοικοι του Μονάχου θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν 18 ημέρες στο Wiesn του χρόνου: από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν 18 ημέρες για να διασκεδάσουν σε σκηνές μπύρας, διασκεδαστικές βόλτες και σε πολυάριθμα περίπτερα. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου την Τετάρτη.

“Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα βελτιωθεί, τότε θα έχει νόημα”, δήλωσε ο δήμαρχος Dieter Reiter (SPD), σχολιάζοντας την απόφαση, η οποία υποστηρίχθηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα με εξαίρεση την κοινοβουλευτική ομάδα Die Linke/Die Partei.

Το Wiesn 2022 σημαδεύτηκε από βροχές και απώλειες

Η παράταση κατέστη δυνατή επειδή η Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας στις 3 Οκτωβρίου 2023 πέφτει Τρίτη. Η πόλη ελπίζει ότι οι δύο επιπλέον ημέρες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειες από φέτος.

Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν σημαντικά χαμηλότερος, εν μέρει λόγω του υγρού και κρύου καιρού.

Επιπλέον, τα πρόσθετα τέλη περιπτέρου είναι επειγόντως αναγκαία για την πληρωμή μέτρων ασφαλείας, για παράδειγμα λόγω του υψηλότερου κόστους για το προσωπικό ασφαλείας.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επικρίνει εκ των προτέρων τα σχέδια. Ένιωθαν ότι οι 16 ημέρες του Oktoberfest και ο συνωστισμός ήταν ήδη αρκετός φόρτος.

Ως εκ τούτου, προτάθηκε η 2η και η 3η Οκτωβρίου να είναι οικογενειακές ημέρες με χαμηλότερες τιμές για τις βόλτες, για παράδειγμα.

Προτάθηκε επίσης να μην επιτρέπονται οι κρατήσεις στις σκηνές τις πρόσθετες ημέρες, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του Μονάχου να επισκέπτονται αυθόρμητα το Wiesn.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης