Τρέλα τιμών ενοικίων στο Μόναχο: 67τμ για 2300ευρώ

Ξανά και ξανά εμφανίζονται συγκλονιστικές αγγελίες για την πανάκριβη ενοικίαση στο Μόναχο. Πρόσφατα υπήρξε άλλη μία από το Westend. Ακόμα και η ιδιοκτήτρια φαίνεται να το έχει παρατηρήσει πλέον…

Η σπιτονοικοκυρά δεν θέλει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την αγγελία της, όταν της το ζητά εφημερίδα του Μονάχου.

Η αγγελία: ζητάει ολόκληρα 2.300 ευρώ/μήνα για το δυάρι της στο Westend, με θέα ένα από τα πιο εμφανή κτίρια της πόλης: το Forum Schwanthalerhöhe.

Το διαμέρισμα έχει 67 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρεται σε αυτή την τιμή (συν 2.300 ευρώ προκαταβολή) πλήρως επιπλωμένο για τρεις μήνες (Μάιο έως Ιούλιο).

Ενοίκιο τρέλας στο Μόναχο: 2.300 ευρώ για δύο δωμάτια

Επιτρέπεται άραγε να προσφέρεται ένα τέτοιο διαμέρισμα σε τέτοια τιμή; “Μάλλον ναι”, είναι η σύντομη απάντηση: “Το πρόβλημα είναι ότι δεν ισχύει το φρένο στο ενοίκιο”, λέει η Anja Franz από την ένωση ενοικιαστών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ισχύει για διαμερίσματα που ενοικιάζονται μόνο για προσωρινή χρήση. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τους τρεις μήνες της αγγελίας.

Δεν έχει σημασία αν το διαμέρισμα είναι επιπλωμένο ή όχι. Με τόσο υψηλά ενοίκια, ωστόσο, “τίθεται το ερώτημα αν πληρούται το αδίκημα του εκβιαστικού ενοικίου ή ακόμη και της ανηθικότητας”, λέει η Franz.

Για να το διαπιστώσει, ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να νοικιάσει το διαμέρισμα σε αυτή την τιμή και στη συνέχεια να μηνύσει τον ιδιοκτήτη.

Η ίδια η διαφήμιση και επίσης η προσφορά του διαμερίσματος σε αυτή την τιμή δεν είναι παράνομη.

Ακριβό διαμέρισμα στο Westend: η ιδιοκτήτρια μειώνει το ενοίκιο

Τουλάχιστον η ίδια η ιδιοκτήτρια φαίνεται να έχει εν τω μεταξύ κάποια διορατικότητα: Αφού η AZ επικοινώνησε μαζί της, μείωσε την τιμή στα 2.000 ευρώ το μήνα – αλλά μόνο στον τίτλο της αγγελίας.

Στο κανονικό κείμενο εξακολουθεί να είναι 2.300 ευρώ (από τη Δευτέρα, 20.3., 15.30 μ.μ.).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης