Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αντίθεση στην υποχρεωτική μάσκα σε ΜΜΜ

Οι άνθρωποι επιτρέπεται πλέον να “δείξουν ξανά το πρόσωπό” τους στις χριστουγεννιάτικες αγορές, στα γήπεδα ποδοσφαίρου και στα σούπερ μάρκετ.

Όμως στα λεωφορεία και τα τρένα η μάσκα παραμένει υποχρεωτική.

Οι εταιρείες μεταφορών και η αντιπολίτευση τάσσονται υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα λεωφορεία και τα τρένα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σε κανέναν συγκρίσιμο τομέα της ζωής δεν υπάρχει ακόμη υποχρέωση μάσκας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV) Βάδης-Βυρτεμβέργης, Ulrich Weber, στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου στη Στουτγάρδη.

“Για εμάς, αυτό απλά δεν είναι πλέον αναλογικό”. Επέκρινε έντονα την τοπική κυβέρνηση για τη μετατόπιση της ευθύνης στις τοπικές μεταφορές.

Αντίσταση στην υποχρεωτική απαίτηση μάσκας εκφράζεται και στην κοινοβουλευτική ομάδα του FDP.

Αν και οι μάσκες FFP2 είναι αναμφίβολα λογικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του FDP για την πολιτική μεταφορών στο κρατικό κοινοβούλιο, Christian Jung. “Παρ’ όλα αυτά, πρέπει τώρα να τελειώσει με την υποχρέωση του κρατιδίου σε λεωφορεία και τρένα”.

Τέτοιες “υποχρεωτικές ρυθμίσεις” πρέπει πάντα να είναι αναλογικές και αναγκαίες. Μίλησε για “παρωχημένα καθήκοντα”.

Αλλά σε ποιο βαθμό οι επιβάτες εξακολουθούν να τηρούν τον κανόνα;

Ο Σύνδεσμος Μεταφορών της Καρλσρούης αναφέρει αυξανόμενες παραβιάσεις της απαίτησης για μάσκα σε λεωφορεία και τρένα.

“Ο αριθμός των επιβατών που δεν φορούν πλέον μάσκες ή δεν γνωρίζουν ότι η απαίτηση για μάσκα εξακολουθεί να ισχύει επειδή δεν έχουν πλέον συνηθίσει από το σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ελεγκτών του δικτύου, περίπου το 90 τοις εκατό των επιβατών εξακολουθούν να συμμορφώνονται με την απαίτηση της μάσκας, ανέφερε. Στην αρχή της πανδημίας, υπήρχαν περισσότεροι, είπε.

“Ορισμένοι από τους ανθρώπους δεν φορούν πλέον μάσκες, άλλοι μπορεί να γίνουν επιθετικοί”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VDV Weber. “Όσο νεότερο είναι το κοινό, όσο πιο αργά είναι, τόσο λιγότερες μάσκες φοριούνται”.

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι θα ισχύουν διαφορετικοί κανόνες στις υπεραστικές και στις τοπικές μεταφορές.

Στις υπεραστικές μεταφορές, για τις οποίες ήταν υπεύθυνη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έπρεπε να φοριούνται μάσκες FFP2, ενώ στις τοπικές μεταφορές αρκούσε μια ιατρική μάσκα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.