Η Βαυαρία δίνει περισσότερα χρήματα σε Σίντι και Ρομά

Το κρατίδιο της Βαυαρίας αυξάνει την οικονομική υποστήριξή του και την προστασία προς την κρατική ένωση των Γερμανών Σίντι και Ρομά…

Με αφορμή την 80ή επέτειο της απέλασης των βαυαρών Σίντι και Ρομά, ο πρωθυπουργός Markus Söder και ο επικεφαλής της κρατικής ένωσης Erich Schneeberger υπέγραψαν μια νέα έκδοση της σύμβασης που ισχύει από το 2018.

Αυτή προβλέπει επέκταση της συνεργασίας καθώς και αύξηση της οικονομικής στήριξης από 434.700 ευρώ σε 662.300 ευρώ.

“80 χρόνια μετά τις τρομερές απελάσεις, θέτουμε ένα νέο σύμβολο ελπίδας. Οι Σίντι και οι Ρομά είναι μέρος της βαυαρικής οικογένειας.

Απολαμβάνουν την πλήρη εκτίμησή μας και την ειδική προστασία μας”, δήλωσε ο Söder.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα εμβαθύνει τη συνεργασία: “Θα αυξήσουμε την ετήσια υποστήριξή μας, θα δημιουργήσουμε ένα γραφείο παρακολούθησης και θα παραμείνουμε σε συνεχή διάλογο”.

Η δημιουργία ενός κέντρου παρακολούθησης για την καταγραφή των περιστατικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, δήλωσε ο Schneeberger.

Η Βαυαρία συμβάλλει έτσι σημαντικά στον αγώνα κατά του αντιτσιγγανισμού.

Σύμφωνα με το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πολιτισμού των Γερμανών Σίντι και Ρομά, ο αντιτσιγγανισμός είναι μια ειδική μορφή ρατσισμού που στρέφεται κατά ομάδων που θεωρούνται και στιγματίζονται ως οι λεγόμενοι “Τσιγγάνοι”.

Το 2018, ο τότε πρωθυπουργός του κρατιδίου κ. Seehofer (CSU) είχε υπογράψει τη συμφωνία για πρώτη φορά εκ μέρους της κυβέρνησης του κρατιδίου. Στη Βαυαρία ζουν περίπου 12.000 Σίντι και Ρομά.

Ο υπουργός Πολιτισμού Michael Piazolo προειδοποίησε ότι αυτό που υπέστησαν οι Sinti και οι Ρομά πριν από 80 χρόνια δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ελπίζει ότι με την καταγραφή των περιστατικών θα είναι δυνατή η λήψη ακόμη πιο στοχευμένων μέτρων στην κοινωνία κατά των διακρίσεων, που είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένες στην κοινωνία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.