2022: Τα δημοφιλή παιδικά ονόματα σε γερμανικά κρατίδια

Οι μελλοντικοί γονείς περνούν πολλές ώρες σκεπτόμενοι το όνομα του παιδιού τους. Σύντομο ή μακρύ, παραδοσιακό ή μοντέρνο – ή ένας συνδυασμός πολλών ονομάτων;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Κι όμως, αρκετοί γονείς έχουν παρόμοιες προτιμήσεις.

Η Sophia και ο Elias ήταν τα πιο δημοφιλή πρώτα ονόματα για νεογέννητα στη Βαυαρία το 2022, σύμφωνα με μια κατάταξη του ειδικού σε θέματα πρώτων ονομάτων Knud Bielefeld.

Η Emilia και ο Lukas ήρθαν στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενοι από τη Hannah και τον Felix. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές για τα μικρά ονόματα στη Γερμανία, ο Bielefeld αξιολογεί εδώ και χρόνια τις αναφορές γεννήσεων από ληξιαρχεία και κλινικές και έχει λάβει μεγάλη προσοχή με τις στατιστικές του.

Στη Βαυαρία, τα πρώτα ονόματα Emma, Anna, Mia, Marie, Leonie, Lea και Lina ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, εκτός από την κορυφαία τριάδα. Μεταξύ των αγοριών, ήταν ο Jonas, ο Leon, ο Jakob, ο Maximilian, ο Noah, ο Paul και ο Luca.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα παγγερμανικά φαβορί. Για παράδειγμα, τα Mila, Ella, Leni και Clara, τέσσερα εξαιρετικά δημοφιλή μικρά ονόματα κοριτσιών στη Γερμανία, δεν βρίσκονται καθόλου στην πρώτη δεκάδα στη Βαυαρία.

Στην κατηγορία των αγοριών, ο Noah, ο πρωτοπόρος σε παγγερμανικό επίπεδο, κατέλαβε μόλις την όγδοη θέση στη Βαυαρία, ενώ ο Matteo, ο δεύτερος, δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, όπως και οι Finn, Theo, Emil, Henry και Ben.

Και βέβαια, υπάρχουν και οι βαυαρικές προτιμήσεις που, αν και δεν υπάρχουν σε αφθονία, είναι ιδιαίτερες για τη Βαυαρία.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Benedikt, Ludwig, Sebastian, Franziska, Magdalena και Valentina.

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, από την άλλη πλευρά, τα παιδιά τείνουν να ονομάζονται Fiete, Hugo, Pepe, Frieda, Merle ή Thea, ενώ στην Κάτω Σαξονία τα ονόματα Hanno, Keno, Tammo, Hedi, Jette και Jonna.

Για την παγγερμανική αξιολόγηση, ο Bielefeld και η μικρή του ομάδα χρησιμοποίησαν δεδομένα για τα μικρά ονόματα από 423 πόλεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.