Το αεροπλάνο της ΛΔΓ γίνεται παιδική χαρά για πρόσφυγες

Η κατάσταση των προσφύγων στη Λειψία είναι πιο δραματική από ό,τι το 2015/16, διότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για καταλύματα έκτακτης ανάγκης, δεν υπάρχουν άδειοι παιδικοί σταθμοί ή σχολεία, πόσο μάλλον διαμερίσματα.

Το δημαρχείο διαθέτει επί του παρόντος 200 ελεύθερες θέσεις – με έως και 300 πρόσφυγες το μήνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στήνονται σκηνές. Όπως στην Arno-Nitzsche-Straße, κάτω από το γνωστό αεροπλάνο Ilyushin.

Υπάρχει χώρος για 150 πρόσφυγες στις τρεις σκηνές (καμπίνες για 4-5 άτομα η καθεμία).

Οι ντουζιέρες είναι σε κοντέινερ στην αυλή, το ίδιο και οι τουαλέτες.

Το μόνο χαρακτηριστικό: το παλιό αεροπλάνο της Interflug μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινωνική φροντίδα των παιδιών.

Τέσσερα ακόμη νέα καταλύματα (650 θέσεις) βρίσκονται υπό προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας 13 της Παλαιάς Εμπορικής Έκθεσης.

Η Martina Kador-Probst (54), επικεφαλής του γραφείου κοινωνικής πρόνοιας, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό: “Στην πραγματικότητα, χρειαζόμαστε μόνιμη στέγαση”. Αλλά τα οικόπεδα είναι σπάνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πόλης, στη Λειψία ζουν σήμερα 11.000 πρόσφυγες που λαμβάνουν παροχές βάσει του νόμου περί παροχών σε αιτούντες άσυλο ή του Βιβλίου ΙΙ του Κοινωνικού Κώδικα.

Επιπλέον, υπάρχουν 9.800 άτομα από την Ουκρανία. 5.255 από αυτούς φιλοξενούνται σε δημοτικές δομές φιλοξενίας προσφύγων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.