Αποκάλυψη: Έμβρυο ανακαλύφθηκε στο κεφάλι κοριτσιού

Στην Κίνα, ένα κορίτσι νοσηλεύτηκε με διαταραχές κινητικών δεξιοτήτων και διευρυμένο κρανίο. Μέσα στο κεφάλι της, οι γιατροί ανακάλυψαν ένα μερικώς ανεπτυγμένο έμβρυο.

Αυτό που βρήκαν οι Κινέζοι γιατροί στο κρανίο ενός κοριτσιού ενός έτους θυμίζει ανησυχητικά το μυθιστόρημα του Stephen King “Stark – Το σκοτεινό μισό”.

Στο βιβλίο, σε ένα αγόρι αφαιρείται ένας όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος αποδεικνύεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης ότι είναι ένα μερικώς ανεπτυγμένο έμβρυο.

Αυτό που ακούγεται πολύ παράξενο για να είναι αληθινό είναι στην πραγματικότητα ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο που ονομάζεται “fetus in fetu”.

Τι είναι ένα έμβρυο in fetu;

Σε ένα έμβρυο in fetu, δύο ή περισσότερα έμβρυα αναπτύσσονται αρχικά στη μήτρα και στη συνέχεια – σε αντίθεση με τα σιαμαία δίδυμα – ένα ή περισσότερα από τα έμβρυα ενσωματώνονται στο άλλο.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, είναι γνωστές λιγότερες από 100 περιπτώσεις παγκοσμίως.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να συμβεί ότι μετά από χρόνια ή δεκαετίες, τα βλαστικά κύτταρα που εξακολουθούν να διατηρούνται στον επιζώντα δίδυμο αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Στο σώμα του επιζώντος, σχετικά καλά διαφοροποιημένοι ιστοί, όπως τρίχες και δόντια, και μερικές φορές ακόμη και άκρα, μπορούν ξαφνικά να εμφανιστούν σε άτυπα σημεία, όπως η κοιλιακή κοιλότητα ή το κρανίο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράπονα όπως πονοκέφαλοι ή κοιλιακοί πόνοι.

Άκρα που μοιάζουν με δάχτυλα

Αυτό ακριβώς συνέβη στο ενός έτους κορίτσι. Σύμφωνα με έκθεση στο περιοδικό Neurology, οι αξονικές τομογραφίες του κεφαλιού της έδειξαν ότι ο εγκέφαλός της ήταν συμπιεσμένος και είχε συσσωρευτεί υγρό λόγω σημαντικής ανάπτυξης στις κοιλίες.

Η έκθεση περιγράφει ότι η χειρουργική επέμβαση αποκάλυψε ακριβώς αυτή την ιατρική σπανιότητα ενός “ενδοκοιλιακού εμβρύου in fetu”.

Με άλλα λόγια, το έμβρυο βρισκόταν μέσα στο κρανίο του κοριτσιού. Η μικροσκοπική “εμβρυϊκή μάζα” είχε ήδη αναπτύξει άκρα και μάλιστα έμοιαζαν με δάχτυλα. Η έκθεση δεν αναφέρεται στο πώς αναρρώνει το ενός έτους παιδί μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

“Ήμουν σε θέση να σφίξω το χέρι κάποιου εκεί μέσα”

Το φαινόμενο “fetus in fetu” εμφανίζεται μόνο σε μία στις 500.000 εγκυμοσύνες, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.

Το 2008, στο γενικό νοσοκομείο της θεσσαλικής πόλης Λάρισα στην Ελλάδα, σε ένα εννιάχρονο κορίτσι χειρουργήθηκε ένα έμβρυο μήκους έξι εκατοστών από την κοιλιά της.

Ήταν ήδη μερικώς καλά ανεπτυγμένο, με μακριά μαλλιά, σπονδυλική στήλη και μάτια.

Τον Φεβρουάριο του 2016, οι γιατροί που εξέταζαν ένα νεογέννητο ανακάλυψαν δύο ακόμη έμβρυα στην κοιλιά με χέρια, πόδια, σπονδυλική στήλη και ορισμένα εσωτερικά όργανα που είχαν σχηματιστεί.

Η πιο θεαματική περίπτωση μέχρι σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 1999: Η κοιλιά του 36χρονου Ινδού Sanju Bhagat ήταν τόσο πρησμένη που έμοιαζε σαν να ήταν εννέα μηνών έγκυος.

Ο Bhagat μπορούσε να αναπνεύσει με δυσκολία. Όταν οι γιατροί τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν τον υποτιθέμενο όγκο, έπρεπε πρώτα να χωνέψουν αυτό που έβλεπαν εκεί:

“Προς έκπληξή μου και τρόμο, θα μπορούσα να κουνήσω το χέρι κάποιου εκεί μέσα”, θυμάται ένας γιατρός, όπως αναφέρει το abc.

Μέσα στο στομάχι του Bhagat, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρισκόταν ένα παράξενο, μισοδιαμορφωμένο πλάσμα που είχε πόδια και χέρια ευρέως ανεπτυγμένα.

Τα νύχια του ήταν αρκετά μακριά. Ο γιατρός ανέφερε: “Ήταν ένα σοκ για μένα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.