Η Corona κοστίζει στη Βάδη Βυρτεμβέργη “μόνο” 9,3 δισ. ευρώ

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη ξεπέρασε την κρίση της Κορόνας φθηνότερα από ό,τι προβλεπόταν. Αντί για 14,6, καταβλήθηκαν “μόνο” 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κόστος με μια ματιά…

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεπεράσει την κρίση της Κορόνας. Αυτό είναι σημαντικά λιγότερο από ό,τι είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του κρατιδίου.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών στη Στουτγάρδη, η μερίδα του λέοντος, ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δαπανήθηκε για επιδοτήσεις, ενισχύσεις και προγράμματα βοήθειας. Μεταξύ άλλων, οι δήμοι επωφελήθηκαν από αυτό.

Το κοινοβούλιο του κρατιδίου στη Στουτγάρδη είχε εγκρίνει πιστώσεις ύψους 14,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όσον αφορά το εναπομείναν “μαξιλάρι” των 5,3 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Ντανιάλ Μπαγιάζ (Πράσινοι) δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι η πανδημία της κορόνας δεν έχει τελειώσει ακόμη.

“Μόλις πρόσφατα διαθέσαμε περισσότερα κονδύλια για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία για να καλύψουμε τα ελλείμματα της Corona”.

Η έκθεση αναλύει τα επιμέρους στοιχεία

Συνολικά, το κρατίδιο κατέβαλε τα ακόλουθα ποσά, σύμφωνα με την έκθεση του SWR:

  • 6,4 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις και προγράμματα βοήθειας
  • 2,5 δισ. ευρώ για ενισχύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τις πρόσθετες δαπάνες της διοίκησης για την πανδημία
  • 715 εκατομμύρια ευρώ για τεστ corona και προστατευτικό εξοπλισμό
  • 571 εκατομμύρια ευρώ για κέντρα εμβολιασμού
  • 333 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις όπως απώλεια εισοδήματος
  • 257 εκατομμύρια ευρώ για ενώσεις και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Bayaz δήλωσε στο SWR ότι, κατά την άποψή του, το κρατίδιο πέρασε την κρίση συγκριτικά καλά. “Είχε το τίμημά του, αλλά αφορούσε την υγεία μας, την προστασία των ομάδων κινδύνου, τη στήριξη των δήμων και επίσης την αποτροπή μιας οικονομικής ύφεσης”, δήλωσε ο πράσινος πολιτικός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.