Δέχθηκε σφαίρα από αστυνομικό και ζητά αποζημίωση 300.000Ε

Είναι μια δύσκολη μέρα για τη Hanna F. (52 ετών, το όνομα έχει αλλάξει). Η αγωγή της κατά του κρατιδίου της Βαυαρίας εκδικάζεται στο δικαστήριο. Η μητέρα δύο παιδιών χτυπήθηκε στο στομάχι από σφαίρα της αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ζητά αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία ύψους τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Όταν ο αστυνομικός που την πυροβόλησε τότε καταθέτει ως μάρτυρας, τα δάκρυα της Hanna F. τρέχουν.

Πώς προέκυψαν οι δραματικές σκηνές σε σπίτι στο Solln (προάστιο του Μονάχου);

Η γυναίκα υπέφερε από άγχος εκείνο το βράδυ. Κάλεσαν έναν γιατρό. Ο γιατρός φορούσε μάσκα λόγω της Corona και ήθελε να της κάνει μια ένεση.

Αυτό την τρόμαξε ακόμα περισσότερο. Άρπαξε ένα μαχαίρι για να τον διώξει από το σπίτι. Ο γιατρός ειδοποίησε την αστυνομία.

Πυροβολισμός στο στομάχι – γυναίκα χάνει το νεφρό της

Η κατάσταση ηρέμησε στην αρχή. Στη συνέχεια όμως η γυναίκα άρπαξε ξανά το μαχαίρι και πλησίασε με αυτό έναν 30χρονο αστυνομικό.

Εκείνος της ζήτησε αρκετές φορές να βάλει το μαχαίρι στην άκρη. “Ακόμα ένα βήμα και θα πρέπει να πυροβολήσω”, θυμάται τα λόγια του 30χρονου.

Στη συνέχεια πυροβόλησε.

Η σφαίρα βρίσκεται ακόμη στο σώμα της, η Hanna F. έχασε επίσης ένα νεφρό, μεταξύ άλλων. Χρειάστηκε να χειρουργηθεί τρεις φορές.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού εξηγούν ότι στη θέση του θα πυροβολούσαν πιθανότατα και εκείνοι.

Άλλα, “διαφορετικά μέσα” δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν με ασφάλεια τη γυναίκα. Οπότε το θεωρούν αυτοάμυνα.

Το δικαστήριο έχει παρόμοια άποψη. “Δεν είναι μια εύκολη μέρα, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση”, συνοψίζει ο προεδρεύων δικαστής Thomas Böx.

Η ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 19 Απριλίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.