Δικαστήριο στη Γερμανία καταδικάζει άνδρα σε 3.600 ευρώ

Δικαστήριο στη Γερμανία καταδικάζει

Επειδή δεν ενημέρωσε το γραφείο απασχόλησης για τον νέο του εργοδότη στο τέλος του 2020 και συνέχισε να λαμβάνει επιδόματα ανεργίας, ένας 54χρονος άνδρας έπρεπε τώρα να λογοδοτήσει στο δικαστήριο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2020, ο κατηγορούμενος έμαθε ότι θα του επιτρεπόταν να ξεκινήσει τη νέα του δουλειά στη Δρέσδη τέσσερις ημέρες αργότερα.

“Ο διευθυντής με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχώ για τη διαγραφή μου στο γραφείο εργασίας και ότι ο νέος εργοδότης θα το φρόντιζε”, είπε ο άνδρας στο δικαστήριο. Αλλά αυτό δεν συνέβη.

Ο άντρας επέστρεψε αμέσως το επίδομα ανεργίας

Τον Μάρτιο του 2021, το γραφείο απασχόλησης απαίτησε 4.952 ευρώ σε επιδόματα ανεργίας από τον 54χρονο, ο οποίος έχει την κύρια κατοικία του στο Lenggries. “Τα επέστρεψα αμέσως”, μπόρεσε να αποδείξει ο εκπαιδευμένος τεχνίτης.

Ο υπάλληλος του γραφείου εργασίας επεσήμανε ότι η γνωστοποίηση της ανάληψης νέας εργασίας πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνεται από τον δικαιούχο και όχι από τον εργοδότη.

Ο εναγόμενος παραδέχεται την απάτη

Ο δικηγόρος Benjamin Manhart και ο πελάτης του παραδέχθηκαν την εν αγνοία τους απάτη και ζήτησαν μείωση των ημερήσιων ποινών που εκτιμήθηκαν στο ένταλμα ποινής.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας δεν θέλησε να ακολουθήσει αυτή τη σύσταση και ζήτησε 120 ημερήσιες ποινές των 60 ευρώ η καθεμία – συνολικά 7.200 ευρώ. “Δεν έπρεπε να βασιστείτε στις δηλώσεις του εργοδότη και ενεργήσατε εκ προθέσεως”, εξήγησε.

Δικαστής: “Αυτό είναι το χαμηλότερο δικαιολογημένο όριο εδώ”

Ο δικαστής Helmut Berger μείωσε τον αριθμό των ημερήσιων ποινών κατά το ήμισυ, έτσι ώστε ο κατηγορούμενος να πρέπει να πληρώσει μόνο 3.600 ευρώ. “Αυτό είναι το χαμηλότερο που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί εδώ”.

Το γεγονός ότι ο άντρας από το Lenggries δεν είχε προηγούμενες καταδίκες και πλήρωσε αμέσως το ποσό είχε ελαφρυντικό στην ποινή. “Ωστόσο, θα έπρεπε να είχατε ενημερωθεί εγκαίρως για το αν ο εργοδότης σας είχε πράγματι διαγράψει την εγγραφή σας στο γραφείο εργασίας”, δήλωσε ο δικαστής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης