Δράμα στις Άλπεις: Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα

Λόγω των καιρικών συνθηκών, την Παρασκευή σημειώθηκαν αρκετές χιονοστιβάδες στο Τιρόλο. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δυστύχημα λόγω χιονοστιβάδας με πολλούς νεκρούς σημειώθηκε στην αυστριακή επαρχία του Τιρόλου το πρωί της Παρασκευής.

Στην περιοχή του δήμου Spiss στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας, μια πλάκα χιονιού αποκολλήθηκε και προκάλεσε χιονοστιβάδα στην περιοχή του Flimspitze (2.929 μ.), σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή τη στιγμή της πτώσης χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα και θάφτηκαν κάτω από τις μάζες του χιονιού.

Οι συνθήκες χιονιού και οι θερμοκρασίες άνω του μηδέν προκάλεσαν αρκετές χιονοστιβάδες στο Τιρόλο. Μόνο την Παρασκευή, αποκολλήθηκαν 13 πλάκες χιονιού.

Το επίπεδο τρία προειδοποίησης για χιονοστιβάδες (σημαντικός κίνδυνος) από τα πέντε πιθανά επίπεδα ίσχυσε για την επαρχία της δυτικής Αυστρίας την Παρασκευή.

Αρχικά, οι διασώστες είχαν επιβεβαιώσει μόνο τέσσερις θανάτους, αλλά υποψιάζονταν ένα ακόμη άτομο κάτω από τη χιονοστιβάδα. Το άτομο που εξακολουθούσε να θεωρείται αγνοούμενο μετά τη χιονοστιβάδα στην αυστριακή επαρχία του Τιρόλου την Παρασκευή βρέθηκε νεκρό κάτω από τις μάζες του χιονιού από την ομάδα διάσωσης του βουνού.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα κοντά στα σύνορα με την Ελβετία ανέρχεται μέχρι στιγμής σε πέντε, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα η τοπική αστυνομία. Ένα άλλο άτομο μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε ελβετικό νοσοκομείο με τραύματα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.