Στη Βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας

Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, τα Ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας εν μέσω της σχολικής χρονιάς λειτουργούν με αρκετά κενά ελλείψει του αναγκαίου αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας, ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, μέχρι και σήμερα, καθώς και τον τρόπο που επιλέγει το Υπουργείο Παιδείας να «λύσει» το χρόνιο πρόβλημα της ύπαρξης κενών στα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού, επισημαίνει σε αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος.

Η αναφορά

Με επιστολή της η Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις, ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας μέχρι σήμερα.

Προτείνουν, μεταξύ άλλων, την έγκαιρη, μέχρι τέλους Μαΐου εκάστου έτους, απόσπαση των εκπαιδευτικών, την επαναφορά της απόφασης Κουκοδήμου σχετικά με τα κριτήρια τοποθετήσεων, την πενταετή απόσπασή τους με επιμίσθιο, καθώς και την παράτασή της για οικογενειακούς λόγους.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας και ζητώ να εξετάσετε τα αιτήματά τους.

Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, τα Ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας εν μέσω της σχολικής χρονιάς λειτουργούν με αρκετά κενά ελλείψει του αναγκαίου αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Ως ΕΛΜΕ Βαυαρίας, στηρίζουμε την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων της Βαυαρίας προτείνοντας άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις από τη ΔΙΠΟΔΕ:

  • Έγκαιρες αποσπάσεις ως το τέλος Μαΐου.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 (ΦΕΚ1740/Β/ 15-6-2016) και επαναφορά της απόφασης Κουκοδήμου σχετικά με τα κριτήρια τοποθετήσεων.
  • Χρόνος απόσπασης: 5ετής απόσπαση με επιμίσθιο και δυνατότητα για 2 επιπλέον έτη παράτασης άνευ επιμισθίου για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Καταβολή επιμισθίου για όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν λάβει 5 έτη επιμίσθιο κατά το παρελθόν, με ταυτόχρονη αλλαγή της υπουργικής απόφασης των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από το έτος της πρώτης απόσπασής τους.
  • Αποκατάσταση της αδικίας για τους ήδη υπηρετούντες σε οποιοδήποτε έτος απόσπασης εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν λάβει 4ο έτος επιμίσθιο, και καταβολή του επιμισθίου σε αυτούς αναδρομικά για όλο το διάστημα που το έλαβαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Μόνο έτσι θα υπάρξει δικαιοσύνη και ισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.
  • Παράταση της απόσπασης των εκπαιδευτικών που τη ζητούν για οικογενειακούς λόγους και κατάργηση της διάταξης που χωρίζει τους γάμους σε κατηγορίες ανάλογα με το πότε έγιναν.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας είναι ευαισθητοποιημένο όσον αφορά τα σχολεία της Ομογένειας και δη της Γερμανίας όπου χτυπά πολύ δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΔΙΠΟΔΕ θα αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις/λύσεις στο ήδη υπάρχον πρόβλημα το οποίο με την πανδημία έχει γίνει πιο έντονο, καθώς δεν επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος ο προϋπολογισμός σε βάθος χρόνου αφού μειώνονται τα έξοδα κόστους μετακίνησης για το ΥΠΑΙΘ με τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς και στελεχώνονται τα σχολεία με προκηρύξεις οι οποίες θα βασίζονται στον έγκαιρο και έγκυρο προγραμματισμό, μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη των εργαζομένων εκπαιδευτικών στις συνθήκες διαβίωσης της Γερμανίας.

Πηγή: alfavita

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.