Έλλειψη προσωπικού: Η DB αναζητά απεγνωσμένα υπαλλήλους

Ο γερμανικός σιδηρόδρομος θα ήθελε να διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών του μακροπρόθεσμα. Όμως, είτε πρόκειται για μηχανοδηγούς είτε για μεταφορείς, οι εργαζόμενοι είναι πολύ λίγοι.

Ο στόχος ήταν 21.000 νέες προσλήψεις. Σήμερα, η εταιρεία ενημερώνει για τα τρέχοντα στοιχεία.

Φέτος, θα ήθελε να προσλάβει 21.000 νέους υπαλλήλους. Τη Δευτέρα, οι σιδηρόδρομοι θα ανακοινώσουν πόσοι θα είναι στην πραγματικότητα.

Παραδόξως καλά μέχρι το έτος κρίσης 2022

Η Deutsche Bahn AG προσλαμβάνει περισσότερους υπαλλήλους και ξεπερνά το έτος 2022 της κρίσης εκπληκτικά καλά.

Η ζήτηση επανήλθε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν μετά την Corona, δήλωσε ο επικεφαλής της Deutsche Bahn, Richard Lutz.

Τα πλήρη τρένα μεγάλων αποστάσεων και τα πλήρως φορτωμένα τρένα εμπορευμάτων αναμένεται να αποφέρουν στον σιδηρόδρομο κέρδη δισεκατομμυρίων.

Πέρυσι υπήρξε ζημία 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόπερσι ακόμη και μείον τρία δισεκατομμύρια ευρώ – εξαιτίας της πανδημίας. Εκείνη την εποχή, ορισμένα τρένα εκτελούσαν δρομολόγια μόνο στο 10% της χωρητικότητάς τους.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι παλεύουν με τις τιμές του ρεύματος και τις ελλείψεις προσωπικού

Όμως, για μια βιώσιμη ανάκαμψη, υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε όλα τα μέτωπα: είτε πρόκειται για μηχανοδηγούς, είτε για ελεγκτές, είτε για μεταφορείς.

Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση των τιμών της ενέργειας, από την οποία η Bahn AG, ως ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, είχε προστατευθεί ακόμη και φέτος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.