Νέα ελπίδα για τους φίλους της Formula 1 στη Γερμανία

Οι φίλοι της Formula 1 που ζούνε στη Γερμανία πρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν ζωντανά τους αγώνες. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον…

Υπάρχει νέα ελπίδα για έναν γερμανικό αγώνα στη Formula 1. Ο λόγος για αυτό έγκειται στην είσοδο της Audi στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε τρία χρόνια.

Ως γερμανική εταιρεία, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ήθελε να έχει μια πίστα εδώ στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το Hockenheimring θα ερχόταν στο επίκεντρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της πίστας είναι ο Jorn Teske, ο οποίος σε συνέντευξή του στην “Auto Bild” δήλωσε σχετικά με το θέμα:

“Είμαστε ικανοποιημένοι που μια νέα προοπτική μπαίνει στη συζήτηση μέσω της εισόδου της Audi. Φυσικά, είμαστε πάντα σε επαφή με τη Formula 1 και δεν το έχουμε αφήσει ποτέ να πέσει κάτω”.

Παράλληλα, πρόσθεσε: “Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πάντα κάτι νέο να αναφέρουμε.

Γνωρίζουμε ότι τόσο η Formula 1 όσο και εμείς έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να βρούμε μεσοπρόθεσμα τρόπους που θα εξασφαλίσουν ότι η Formula 1 θα διεξάγεται τακτικά στη Γερμανία. Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι αυτό δεν είναι ακόμα εύκολο”.

“Απλά δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά”

Καθοριστική ήταν πρόσφατα και η οικονομική κατάσταση, καθώς ένας αγώνας της Formula 1 συνδέεται και με υψηλά έξοδα που δεν μπορούν πάντα να αντισταθμιστούν από τα έσοδα:

“Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να βγάλουμε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων με τη Formula 1. Απλώς δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιές με αυτήν.

Αν μπορέσουμε να βρούμε από κοινού τρόπους για να το διασφαλίσουμε αυτό, ή αν κάποιος μπορεί να πάρει το ρίσκο, τότε δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες”.

Το Hockenheimring ήταν μέρος της Formula 1 από το 1970, περιορίστηκε κάπως μετά το 2001 και, με λίγες εξαιρέσεις, ήταν επίσης μέρος του ημερολογίου αγώνων μέχρι το 2019.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης