Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επίδομα

Οι μικρές επιχειρήσεις από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη που πλήττονται ιδιαίτερα από το αυξημένο ενεργειακό κόστος μπορούν να υποβάλουν από την Τετάρτη αίτηση για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για βοήθεια σε περίπτωση δυσκολίας.

Πιθανώς από τα τέλη Μαρτίου, τα στοιχεία θα μπορούν επίσης να εισάγονται απευθείας σε μια πύλη στην L-Bank, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από επιβεβαίωση φορολογικού συμβούλου ότι πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπουργός Οικονομίας Nicole Hoffmeister-Kraut επέκρινε το γεγονός ότι η συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν λειτούργησε ομαλά το τελευταίο διάστημα.

Επανειλημμένως, είχε υπάρξει σύγχυση σχετικά με τη δομή του προγράμματος. “Αυτό έχει προκαλέσει – δικαίως – ενόχληση στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες”, δήλωσε η πολιτικός του CDU.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ είχε αποδεσμεύσει 375 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δύσκολες συνθήκες.

Μετά από έντονες επικρίσεις, για παράδειγμα από επιχειρηματικές ενώσεις, η επιτροπή αποφάσισε ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις σε περιπτώσεις δυσχερούς κατάστασης θα πρέπει να λάβουν τελικά χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τα κονδύλια για το πρόγραμμα αντιμετώπισης δυσχερειών θα αυξηθούν κατά 25 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση εταιρείες με έως 500 υπαλλήλους που εμφάνισαν ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων το 2022 λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν τουλάχιστον τριπλασιασμό του ενεργειακού κόστους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.