Η Έσση θέλει να εισαγάγει σύστημα έκτακτης τηλεειδοποίησης

Η Έσση θέλει να εισαγάγει σύστημα έκτακτης τηλεειδοποίησης

Η Έσση θέλει να εισαγάγει ένα ενιαίο σύστημα έκτακτης τηλεειδοποίησης σε όλο το κρατίδιο. Όπως εξήγησε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων του Βισμπάντεν στην Deutsche Presse-Agentur, οι τεχνικές και οργανωτικές προϋποθέσεις-πλαίσιο συζητήθηκαν με εμπειρογνώμονες σε διάφορες ομάδες εργασίας από τις αρχές του 2022.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, σε ποιες περιπτώσεις και με ποιον τρόπο έχει νόημα η ανάπτυξη ενός τηλε-γιατρού έκτακτης ανάγκης και πώς η ανάπτυξη μπορεί να συντονιστεί καλύτερα.

Επιπλέον, τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας γιατρός τηλε-επείγοντος θα διευκρινιστούν με τον κρατικό ιατρικό σύλλογο.

Η Έσση δοκιμάζει ήδη ένα σύστημα τηλεειδοποίησης στην περιφέρεια Main-Kinzig από τα τέλη του 2018 και στην περιφέρεια Waldeck-Frankenberg από τον Μάιο του 2019, όπως εξήγησε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα, το πλήρωμα του ασθενοφόρου αποφασίζει επί τόπου πότε είναι απαραίτητη ή χρήσιμη μια διαβούλευση με τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, η ομάδα επικοινωνεί ανεξάρτητα με έναν τηλε-γιατρό έκτακτης ανάγκης. Ο τόπος εργασίας του γιατρού είναι θεωρητικά ελεύθερα επιλέξιμος.

Στο πλαίσιο των πιλοτικών σχεδίων, ορισμένες αποστολές στην Έσση, για παράδειγμα, θα διαχειρίζονται από ένα κέντρο της Telenotarzt στο Άαχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εξήγησε το υπουργείο.

“Αυτό είναι τεχνικά εφικτό, καθώς και η επεξεργασία των αποστολών μέσω ενός ξεχωριστού σταθμού εργασίας τηλεομοιοτυπίας στην περιοχή Main-Kinzig”.

Μεταξύ άλλων, το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση των ζωτικών δεδομένων του ασθενούς ή για την επικοινωνία του γιατρού με το πλήρωμα του ασθενοφόρου μέσω βίντεο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης