Γερμανία: 170 δημοτικά σχολεία απειλούνται με κλείσιμο

170 δημοτικά σχολεία απειλούνται με κλείσιμο: Γονείς, δάσκαλοι και 70.000 μαθητές δημοτικών σχολείων στην Θουριγγία είναι αναστατωμένοι…

Σύμφωνα με ένα σχέδιο του νέου σχολικού νόμου της Θουριγγίας από τον συνασπισμό, το ένα τρίτο των 400 δημοτικών σχολείων βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος – τα μισά από αυτά σε αγροτικές περιοχές. Ο λόγος είναι η παράγραφος 45α.

Με άλλα λόγια, κάθε τοποθεσία χρειάζεται τουλάχιστον δύο τάξεις των 15 μαθητών σε κάθε μία από τις τέσσερις τάξεις – συνολικά τουλάχιστον 120.

Αλλά σύμφωνα με τις κρατικές στατιστικές, 155 δημοτικά σχολεία δεν έχουν τόσους πολλούς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το ενδεχόμενο κλείσιμο μπορεί να αποτραπεί μόνο μέσω αναγκαστικών συγχωνεύσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να ταξιδεύουν πολύ μακρύτερα και να μοιράζονται τον διευθυντή και τους δασκάλους τους με άλλα σχολεία.

Πώς είναι αυτό δυνατό με την έλλειψη 1700 εκπαιδευτικών;

Επιπλέον, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σύμφωνα με τον Wolf, τα δύο τρίτα των υποψηφίων που ταλαντεύονται θα μπορούσαν να παραμείνουν μονοθέσια σχολεία λόγω έλλειψης χώρου, γεμάτων γειτονικών σχολείων, οικοδομικών εργασιών ή για να τηρηθεί ο μέγιστος χρόνος μετακίνησης στο σχολείο (35 λεπτά).

Τα υπόλοιπα θα πρέπει να συνεργαστούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης