Γερμανία: 53% των επιχειρήσεων έχουν κενές θέσεις εργασίας

Newsroom

Ανησυχία για κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων στη Γερμανία

Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου. Μάλιστα αυξάνει τον κίνδυνο πολλές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες, προκαλώντας ένα δυσμενές ντόμινο στην οικονομία

Πάνω από τις μισές γερμανικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας που έχουν λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων.

Αυτό ανέφερε σε έκθεση του το γερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (DIHK).

Αν και το πρόβλημα των ελλείψεων στη γερμανική αγορά εργασίας είναι γνωστό, το πρόβλημα όσο πάει και διογκώνεται.

Η νέα έκθεση του DIHK υποστηρίζει πως το ποσοστό των γερμανικών εταιρειών που δυσκολεύονται να καλύψουν τις προσλήψεις που θέλουν να κάνουν ουσιαστικά φτάνει το 53%, που είναι ποσοστό ρεκόρ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ποσοστό 67% αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και οι μηχανολογικές, ενώ ακολουθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με 65%.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως στην αγορά υπάρχουν περίπου δύο εκατ. κενές θέσεις εργασίας, επεσήμανε αντιπρόεδρος του DIHK, Αχίμ Ντερκς, εξηγώντας πως το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε απώλειες για την παραγωγικότητα τους που φτάνει περίπου τα 100 δισ. ευρώ.

Οι ελλείψεις αυτές, οι υψηλές ενεργειακές τιμές και η ανάγκη ενίσχυσης των πράσινων κριτηρίων θα στρέψει πολλές επιχειρήσεις προς το εξωτερικό, τη μεταφορά των μονάδων τους σε άλλες χώρες, προκαλώντας ένα δυσμενές ντόμινο για την οικονομία, σχολίασε ο Ντερκς.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης