Γερμανία: Δραματική αύξηση των ανθρώπων που λαμβάνουν συσσίτιο

Ποτέ άλλοτε στη Γερμανία δεν είχαν ζητήσει βοήθεια από τις τράπεζες τροφίμων τόσοι πολλοί άνθρωποι. Από την αρχή του έτους έχουν έρθει 50% περισσότεροι άποροι, σύμφωνα με την Tafeln. Ταυτόχρονα, οι δωρεές τροφίμων έχουν μειωθεί

Οι τράπεζες τροφίμων στη Γερμανία δεν έχουν βοηθήσει ποτέ τόσους πολλούς άπορους ανθρώπους όσο αυτή τη στιγμή. “Από την αρχή του έτους, έχουμε σημειώσει αύξηση των ανθρώπων κατά 50%”, δήλωσε ο Jochen Brühl, πρόεδρος της οργάνωσης Tafel Deutschland, στην εφημερίδα “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ.

Ταυτόχρονα, οι δωρεές τροφίμων έχουν μειωθεί. “Περίπου το ένα τρίτο των τραπεζών τροφίμων είναι τόσο υπερφορτωμένες που αναγκάστηκαν να σταματήσουν να δέχονται ανθρώπους”, δήλωσε ο Brühl.

Η απόρριψη ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είναι δύσκολη ψυχολογικά για τους εθελοντές. “Οι άνθρωποι έχουν μεγάλες υπαρξιακές ανησυχίες και φόβους για το πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν για φαγητό, στέγαση και θέρμανση.

Έκκληση προς το κράτος και την αλληλεγγύη της κοινωνίας

Συνολικά, είπε, η κρατική βοήθεια ήταν “ανεπαρκής” και ήρθε πολύ αργά. “Οι άνθρωποι που έρχονται στις τράπεζες τροφίμων δεν έχουν αποθέματα.

Οι πληγέντες χρειάζονταν γρήγορα βοήθεια. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Tafel απηύθυνε έκκληση στην αλληλεγγύη της κοινωνίας: “Είμαστε μια πλούσια χώρα, μπορούμε να το κάνουμε ώστε όλοι να περάσουν καλά αυτόν τον χειμώνα.

Η εκπρόσωπος της Tafel Γερμανίας, Anja Verres, είχε επίσης αναφέρει αύξηση στα Tafeln από την αρχή του έτους.

Η ίδια δήλωσε στην Ευαγγελική Υπηρεσία Τύπου στο Βερολίνο ότι ακόμη και πριν αρχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, περισσότεροι άνθρωποι είχαν έρθει στο Tafeln, επειδή ο πληθωρισμός είχε ήδη αυξηθεί εκείνη την εποχή.

“Με την έναρξη του πολέμου, οι αριθμοί αυξήθηκαν σημαντικά”, δήλωσε η Verres.

Οι περίπου 960 τράπεζες τροφίμων σε παγγερμανικό επίπεδο διανέμουν στους άπορους τρόφιμα που δεν μπορούν πλέον να πωληθούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης