Γερμανία: Αυξάνονται οι μαθητές που επαναλαμβάνουν μια τάξη

Το ποσοστό των μαθητών που επαναλαμβάνουν μια τάξη αυξήθηκε και πάλι κατά το προηγούμενο σχολικό έτος σχεδόν σε όλη τη Γερμανία. Ωστόσο, πριν από αυτό, ίσχυαν διαφορετικοί κανόνες για την προαγωγή λόγω της Corona..

Το ποσοστό των μαθητών που επαναλαμβάνουν μια τάξη αυξήθηκε και πάλι σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια εκτός από τη Βρέμη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 67% σε 155.800 το σχολικό έτος 2021/2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο σχολικό έτος.

Ωστόσο, το 2020/21 εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες μεταφοράς λόγω των συνεπειών της πανδημίας Corona στη λειτουργία των σχολείων.

Το ποσοστό επανάληψης αυξήθηκε στο 2,4% σε παγγερμανικό επίπεδο

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του Βισμπάντεν, ο εθνικός μέσος όρος των μαθητών που επαναλαμβάνουν μία τάξη αυξήθηκε από 1,4% σε 2,4%.

Η καταμέτρηση περιλαμβάνει τις εθελοντικές επαναλήψεις καθώς και τις αποτυχημένες μετεγγραφές σε όλες τις τάξεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη.

Συγκριτικά, κατά το σχολικό έτος 2019/2020, όταν δεν είχαν ακόμη τεθεί σε ισχύ οι κανόνες για τις μεταθέσεις που σχετίζονται με την κορώνα, το ποσοστό ήταν 2,3%.

Διαφορές μεταξύ μαθητών

Περισσότερα από τα μισά παιδιά και νέοι (58%) που επανέλαβαν μια τάξη κατά το σχολικό έτος 2021/2022 ήταν άνδρες.

Κατά συνέπεια, το ποσοστό ποικίλλει επίσης ανάλογα με το φύλο: Πρόσφατα, το 2,8% των μαθητών σε παγγερμανικό επίπεδο χρειάστηκε να επαναλάβει μια τάξη ή ένα επίπεδο, ενώ το ποσοστό των μαθητριών ήταν 2,1%.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.