Η Γερμανία ακυρώνει συμφωνία 5 δισ. ευρώ με ταϊβανέζικη εταιρεία τσιπ

Η GlobalWafers, μια ταϊβανέζικη εταιρεία η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα από σιλικόνη για τσιπς υπολογιστών, δεν θα εξαγοράσει τελικά την γερμανική ανταγωνιστική Siltronic καθώς οι αρχές στην ευρωπαϊκή χώρα απέτυχαν να εγκρίνουν την συμφωνία εγκαίρως.

Η κατάρρευση της συμφωνίας αργά την Δευτέρα έλαβε χώρα καθώς τα κράτη δίνουν μεγάλη έμφαση στην «τεχνολογική αυτονομία» έτσι ώστε να μην είναι τόσο εξαρτώμενα από άλλες χώρες σε κομβικές τεχνολογίες όπως οι ημιαγωγοί.

Η Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι στενά εξαρτώμενη από τις ΗΠΑ και την Ασία, οι οποίες είναι οι έδρες εταιρειών όπως η Samsung, TSMC και η Intel.

«Η προσφορά εξαγοράς από την GlobalWafers και οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της προσφοράς δεν θα ολοκληρωθούν και θα εκπέσουν» ανακοίνωσε η GlobalWafers την Τρίτη.

Καθυστερήσεις των διαδικασιών

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν ξεκαθάρισε την συμφωνία των 4,35 δισ. ευρώ έως την διορία της 31ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει πως η πρόταση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

«Δεν ήταν εφικτό να ολοκληρώσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα αξιολόγησης ως τμήματα της αξιολόγησης της επένδυσης – αυτό αφορά συγκεκριμένα στην αξιολόγηση της αντιμονοπωλιακής έγκρισης από πλευράς κινεζικών αρχών, η οποία θεωρήθηκε ως δεδομένη μόνο την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Reuters.

H εξαγορά, η οποία εγκρίθηκε από τους αρμόδιους στην Κίνα στις 21 Ιανουαρίου, θα σηματοδοτούσε την δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή wafers 330 μιλιμέτρ, πίσω από την ιαπωνική Shin-Etsu.

Η GlobalWafers τώρα πρέπει να πληρώσει ρήτρα τερματισμού της συμφωνίας ύψους 50 εκατ. ευρώ Siltronic.

Πηγή: insider

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.