Γερμανία: Απάτη με υποτιθέμενα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας

Η επιδρομή πριν από δύο εβδομάδες σε διάφορες ομοσπονδιακά κρατίδια αφορούσε απάτη μεγάλης κλίμακας με υποτιθέμενα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Στους επενδυτές υποσχέθηκαν τρομακτικά κέρδη από υποτιθέμενες επιχειρήσεις προμηθειών. Ο φερόμενος ως επικεφαλής αυτού του “συστήματος πυραμίδα” λέγεται ότι λειτουργούσε από το Eichigt στη Σαξονία.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, συνελήφθησαν ύποπτοι σε τέσσερα ομοσπονδιακά κρατίδια και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ κρατίδια.

Το δέλεαρ ήταν υποτιθέμενα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με μεγάλους πελάτες όπως η AfD και η IG Metall.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και το Βερολίνο, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, την Έσση και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Συλλήψεις έγιναν στο Eichigt και στο Zwickau στη Σαξονία, στο Halle στη Σαξονία-Άνχαλτ και στο Oberweißbach στη Θουριγγία.

Ένα άλλο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Κέμνιτς εκτελέστηκε στο Fincken στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, αναφέρεται.

Οι συνολικά έξι κατηγορούμενοι λέγεται ότι ήταν ηλικίας μεταξύ 34 και 60 ετών και εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό κράτηση στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Υποτιθέμενες συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλους πελάτες

Η εισαγγελία του Κέμνιτς διεξάγει έρευνα για απάτη σε μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και για μη εγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διαχειρίζονταν από κοινού ένα λεγόμενο σύστημα πυραμίδας με διάφορες χρηματοοικονομικές επενδύσεις το αργότερο από τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εισέπρατταν χρήματα από τους επενδυτές σε μετρητά, με εμβάσματα και επίσης σε κρυπτονομίσματα και υποσχέθηκαν να τα επιστρέψουν στους επενδυτές με προσαυξήσεις 50 ή και 100 τοις εκατό.

Κατά συνέπεια, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν συνάψει συμβάσεις προμήθειας με παρόχους κινητής τηλεφωνίας όπως η Telekom, προκειμένου να παρέχουν σε μεγάλους πελάτες όπως η IG Metall, η ένωση αστυνομικών ή ακόμη και το AfD κάρτες κινητής τηλεφωνίας σε ευνοϊκές τιμές.

Οι επενδυτές υποτίθεται ότι θα παρείχαν ενδιάμεση χρηματοδότηση για τη σύναψη των συμβάσεων και θα λάμβαναν αποπληρωμές από μεταγενέστερες προμήθειες από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης