Γερμανία: Αστυνομικές δυνάμεις κυνηγούν ψεύτικο λύκο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ντόρτμουντ: Άνδρας πέταξε μικρό παιδί σε θάμνους

Ένας συναγερμός προκάλεσε αναστάτωση στην πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο. Μετά από πολυάριθμες κλήσεις έκτακτης ανάγκης, αστυνομικές επιχειρήσεις και μια εσπευσμένη πραγματογνωμοσύνη λύκου, αποδείχθηκε τελικά ότι επρόκειτο απλώς για έναν δραπέτη σκύλο από το Βρανδεμβούργο.

Σάββατο γύρω στις 8.45 μ.μ.: Τηλεφωνητής αναφέρει στο κέντρο καταστάσεων της αστυνομίας ότι ένας λύκος βρίσκεται την περιοχή Σπαντάου του Βερολίνου.

Λίγο αργότερα, λαμβάνονται και άλλες κλήσεις έκτακτης ανάγκης από κατοίκους του Σπαντάου που ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει τον λύκο.

Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το ζώο και τραβούν φωτογραφίες με τα ιδιωτικά τους κινητά τηλέφωνα.

Ένας εμπειρογνώμονας της περιβαλλοντικής διοίκησης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για νεαρό αρσενικό λύκο, πιθανότατα από το Döberitzer Heide (Βρανδεμβούργο).

“Πηγαίνει για περιήγηση στα αξιοθέατα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η “Berliner Zeitung” αναφέρει: “Αστυνομία: Πραγματικός λύκος εθεάθη στο Βερολίνο”. Ακόμη και ο δασολόγος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για λύκο.

Την Κυριακή, γύρω στις 10 π.μ., εκδόθηκε ο επόμενος συναγερμός για λύκους στο Σπαντάου. Αυτή τη φορά το ζώο εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις μιας τυπογραφικής εταιρείας στην Brunsbüttler Damm.

Οι εργαζόμενοι βγάζουν φωτογραφίες. Η αστυνομία καταφθάνει με πολλά περιπολικά.

Αλλά τώρα ένας ειδικός σε θέματα άγριας ζωής καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα: δεν πρόκειται για λύκο, αλλά για σκύλο που μοιάζει με λύκο. Αυτά μοιάζουν με λύκους (τρίχωμα, μέγεθος, βάδισμα), αλλά είναι οικόσιτα σκυλιά.

Τώρα η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι πρόκειται για “ένα σκυλί που έχει ξεφύγει”, από το οποίο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Το κυνήγι των λύκων τελείωσε. Η ιδιοκτήτρια πρέπει τώρα να αναζητήσει μόνη της το ζώο της.

Προς το παρόν, ο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής διοίκησης, Jan Thomsen, έχει τον τελευταίο λόγο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ένας εμπειρογνώμονας μπέρδεψε πρώτα το ζώο, έγραψε στο Twitter: “Αγαπητοί άνθρωποι, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι σωστό…”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης