Απεργία: 4 εκατομμύρια επιστολές και δέματα δεν παραδίδονται

Το συνδικάτο Verdi συνέχισε την προειδοποιητική απεργία στην Deutsche Post. Αυτή τη φορά, το προσωπικό διανομής έκανε επίσης απεργία. Σε παγγερμανικό επίπεδο, τέσσερα εκατομμύρια επιστολές και δέματα δεν παραδόθηκαν.

  • 6.500 απεργοί μόνο στην κεντρική Γερμανία.
  • Έως 150.000 μη επεξεργασμένα στοιχεία.
  • Το Verdi απαιτεί 15 τοις εκατό περισσότερες αποδοχές, η Post το απορρίπτει.

Στη διαμάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Deutsche Post, το συνδικάτο Verdi συνέχισε τις προειδοποιητικές απεργίες του το Σάββατο.

Αφού προηγουμένως επικεντρώθηκαν στα κέντρα επιστολών και δεμάτων, αυτή τη φορά οι διανομείς σε όλη τη χώρα καλούνται σε απεργία.

Τέσσερα εκατομμύρια επιστολές και δέματα που δεν παραδόθηκαν

Σύμφωνα με το ταχυδρομείο, περίπου ένα εκατομμύριο δέματα ή το 15% του συνήθους όγκου δεμάτων δεν παραδόθηκαν σε παγγερμανικό επίπεδο μόνο το Σάββατο λόγω των προειδοποιητικών απεργιών.

Επιπλέον, περίπου τρία εκατομμύρια επιστολές δεν παραδόθηκαν. Συνολικά περίπου 9.400 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία, σύμφωνα με την Post.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων που είχαν υπηρεσία αρνήθηκαν να εργαστούν το Σάββατο.

6.500 απεργοί μόνο στην κεντρική Γερμανία

Εκπρόσωπος της Verdi δήλωσε στο Βερολίνο: “Η συμμετοχή είναι καλή, το ίδιο και η διάθεση μεταξύ των απεργών”.

Ο Norman Schulze, επικεφαλής του τμήματος της Verdi για τη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία, ανέμενε περίπου 6.500 απεργούς μόνο στην Κεντρική Γερμανία το Σάββατο. Είπε στο MDR ότι θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η περιοχή παράδοσης.

Σύμφωνα με το Verdi, επηρεάστηκαν οι τοποθεσίες στη Λειψία, τη Δρέσδη, το Μαγδεμβούργο και το Ερφούρτ στη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία.

Σε άλλες περιοχές της Γερμανίας, επίσης, πολυάριθμοι ταχυδρομικοί υπάλληλοι συμμετέχουν και πάλι στην απεργία, για παράδειγμα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το Αμβούργο και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

15.000 απεργοί την Πέμπτη και την Παρασκευή

Το Verdi είχε καλέσει τους εργαζόμενους της Deutsche Post AG σε προειδοποιητικές απεργίες την Πέμπτη.

Περίπου 15.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας στα κέντρα επιστολών και δεμάτων σε όλη τη Γερμανία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μόνο την Παρασκευή, περίπου 5.500 ταχυδρομικοί υπάλληλοι σε τοποθεσίες στη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία σταμάτησαν να εργάζονται.

Το Verdi ζητά 15 τοις εκατό περισσότερες αποδοχές για τους 160.000 μισθωτούς στη Γερμανία, με διάρκεια σύμβασης ενός έτους. Η εταιρεία απορρίπτει τα αιτήματα αυτά.

Επισήμανε ότι οι μισθολογικές αυξήσεις δεν μπορούν απλώς να μετακυλιστούν μέσω αυξήσεων των τιμών λόγω της ισχύουσας ρύθμισης των τιμών για τις επιχειρήσεις επιστολών και δεμάτων στη Γερμανία.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Deutsche Post θα εισέλθουν στον τρίτο γύρο στις 8 και 9 Φεβρουαρίου. Η Post ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει προσφορά τότε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης