Γερμανία-Covid: Σήμερα οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης – κρατιδίων

Σήμερα το μεσημέρι, οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων και ο καγκελάριος Σολτς θα συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας.

Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι θέλουν να διατηρήσουν την τρέχουσα πορεία τους: Καμία αυστηροποίηση των προηγούμενων μέτρων, αλλά ούτε και χαλάρωση προς το παρόν.

Τα τεστ PCR πρέπει να επικεντρωθούν στις ομάδες κινδύνου και στους εργαζόμενους στους τομείς της φροντίδας και θεραπείας, όπως αναφέρει το σχέδιο.

Αναφέρονται ηλικιωμένοι και άλλες ομάδες κινδύνου, εργαζόμενοι σε κλινικές, ιατρεία, γηροκομεία και ιδρύματα ένταξης ατόμων με αναπηρία.

Οι κανόνες καραντίνας και απομόνωσης πρόκειται επίσης να συντομεύσουν τα χρονικά όρια και για το κλινικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα μολυσμένα άτομα μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα τους μετά από επτά ημέρες με rapid τεστ αντιγόνων, εάν έχουν παραμείνει ασυμπτωματικά για 48 ώρες – διαφορετικά μετά από δέκα ημέρες.

Τα πρόσωπα επαφής μπορούν επίσης να τερματίσουν την καραντίνα τους μετά από επτά ημέρες με αρνητικό τεστ. Εάν έχουν κάνει αναμνηστικό εμβολιασμό ως πρόσωπο επαφής ή είναι πρόσφατα εμβολιασμένα ή αναρρωμένα, η καραντίνα δεν εφαρμόζεται.

Τι πρόκειται να γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Η σχεδιαζόμενη γενική υποχρέωση εξετάζεται ελάχιστα στο σχέδιο διαβούλευσης.

Οι υπουργοί Υγείας είχαν επίσης ζητήσει να προσφερθεί κατά προτεραιότητα το νέο εμβόλιο Novavax στο ανεμβολίαστο νοσοκομειακό ή νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ήδη υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού σε εγκαταστάσεις από τον Μάρτιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.