Γερμανία: Η Edeka σταματά προϊόντα με αύξηση άνω του 30%

Κόλα, πατατάκια και κρέμα δέρματος: Αυτά τα προϊόντα εξαφανίζονται από τα ράφια της Edeka στη Γερμανία

Αρκετοί κατασκευαστές τροφίμων αυξάνουν σήμερα σημαντικά τις τιμές τους. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Edeka δεν θέλει να υποστηρίξει αυτές τις αυξήσεις τιμών, γι’ αυτό και έχει ήδη σταματήσει η παράδοση αρκετών εμπορικών σημάτων. Αλλά ποια προϊόντα επηρεάζονται;

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Edeka αρνείται τώρα να συμμορφωθεί με τις ανανεωμένες αυξήσεις τιμών ορισμένων εμπορικών σημάτων και παραγωγών τροφίμων.

Αυξήσεις τιμών έως και 30 τοις εκατό

Όπως αναφέρουν το Chip και η Lebensmittelzeitung, η Edeka λέει ότι οι αυξήσεις των τιμών δεν είναι πλέον αποδεκτές. Οι κατασκευαστές PepsiCo και Beiersdorf επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Η PepsiCo, για παράδειγμα, ζητά αύξηση των τιμών κατά 30% περίπου για το σύνολο της γκάμας των προϊόντων της.

Δεδομένου ότι η Edeka δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε μια τέτοια αύξηση, η παράδοση των επηρεαζόμενων ειδών έχει ήδη διακοπεί.

Συνεπώς, οι πελάτες πρέπει να προετοιμαστούν για τη διακοπή ορισμένων προϊόντων. Στην περίπτωση της PepsiCo, αυτό επηρεάζει για παράδειγμα τις μάρκες Pepsi, Schwip Schwap ή και Lays.

Άλλα δημοφιλή εμπορικά σήματα που επηρεάζονται

Αλλά δεν σταματά εκεί. Η Beiersdorf αυξάνει επίσης τις τιμές της και σε αυτή την περίπτωση, επίσης, η Edeka αποφάσισε να επισπεύσει τη διακοπή της παράδοσης. Επηρεάζονται μάρκες όπως οι Nivea, Labello, Eucerin και tesa.

Ήδη το 2021 υπήρξε πόλεμος τιμών μεταξύ της Edeka και της PepsiCO. Μόνο μετά από μήνες διαμάχης μπόρεσε να επιτευχθεί συμφωνία.

Επί του παρόντος, υπάρχουν επανειλημμένες δυσκολίες διαπραγμάτευσης με διάφορες μάρκες και εταιρείες. Πρόσφατα, επηρεάστηκαν επίσης τα δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας του κατασκευαστή Mondelez.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης