Γερμανία: Ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος

Οι γερμανικές εταιρείες απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τον Φεβρουάριο, καθώς η χώρα ξεπέρασε τα χειρότερα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών που καταρτίστηκε από το Ινστιτούτο Ifo ανήλθε στο 99,2, σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

«Οι εταιρείες αναμένουν ένα τέλος στην κρίση του κορωνοϊού» και εκείνες του λιανικού εμπορίου και του τομέα των υπηρεσιών «φαίνεται να αντιμετωπίζουν καλύτερα το τρέχον κύμα μολύνσεων από ό,τι αναμενόταν», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φουστ στο Bloomberg.

Οι εταιρείες στοιχηματίζουν επίσης σε μια χαλάρωση των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσει τους περιορισμούς σε καταστήματα και εστιατόρια ως μέρος ενός σχεδίου για την άρση των περιορισμών για την Covid.

Η Bundesbank έχει πει ότι ο ιός θα προκαλέσει συρρίκνωση της οικονομίας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, αλλά προβλέπει ότι θα ακολουθήσει γρήγορα ανάκαμψη.

Μια ξεχωριστή επιχειρηματική έρευνα τη Δευτέρα έδειξε ότι η δραστηριότητα τον Φεβρουάριο έχει ήδη ανέβει, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών που μαστιζόταν εδώ και καιρό από κρατικούς περιορισμούς και «συντηρητικούς» καταναλωτές

Πηγή: naftemporiki.gr | Με πληροφορίες από Bloomberg

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.