Γερμανία: Επειδή άναβε ψησταριά αντιμετωπίζει πρόστιμο 250.000Ε

Επειδή ένας άνδρας στη Βαυαρία έψηνε πολύ συχνά, ο γείτονάς του τον μήνυσε. Τώρα ένα δικαστήριο εξέδωσε μια απόφαση-ορόσημο….

Ο ήλιος θα επιστρέψει σύντομα… Ο ανοιξιάτικος πυρετός στο στομάχι ορισμένων συνοδεύεται από ένα γουργουρητό προσμονής.

Το μπάρμπεκιου είναι το ζητούμενο – και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Εκτός, βέβαια, αν το παρακάνετε.. Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου έβαλε τώρα ένα τέλος σε αυτό με μια απόφαση-ορόσημο.

Το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου μέχρι τέλους

Επειδή ένας κάτοικος του Μονάχου ήταν υπερβολικά ένθερμος στην αφοσίωσή του στη φωτιά, τον καπνό και το τσιγαριστό κρέας, ο γείτονάς του αισθάνθηκε άσχημα στριμωγμένος από οσφρητική άποψη.

Όπως αναφέρει η tz, ο άνδρας έβαζε μπάρμπεκιου σχεδόν κάθε μέρα όταν ο καιρός ήταν καλός.

Παρόλο που επρόκειτο για ηλεκτρική ψησταριά, η μυρωδιά του μπάρμπεκιου έμπαινε αδιάκοπα στο διαμέρισμα του γείτονα.

Ο γείτονας έχασε την όρεξή του εξαιτίας του συνεχούς αρώματος μπάρμπεκιου. Τελικά πήγε στο δικαστήριο.

Το πρόστιμο έφτασε τις 250.000 ευρώ

Δεν τα κατάφερε στο τοπικό δικαστήριο του Wolfratshausen, αλλά το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε υπέρ του συνταξιούχου γείτονα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα πολλά μπάρμπεκιου ήταν παράλογα. Σύμφωνα με πληροφορίες του hna, η απόφαση της 2ας Μαρτίου αναφέρει:

Ο ενθουσιώδης γείτονας που κάνει μπάρμπεκιου πρέπει να απέχει από το να “κάνει μπάρμπεκιου δύο συνεχόμενες ημέρες το Σαββατοκύριακο (Σάββατο και Κυριακή) ή δύο συνεχόμενες Κυριακές και αργίες και συνολικά περισσότερες από τέσσερις φορές το μήνα”.

Το δικαστήριο απειλεί με διοικητικό πρόστιμο έως 250.000 ευρώ ή φυλάκιση έως έξι μήνες, εάν ο άνδρας δεν συμμορφωθεί και δεν μπορεί να πληρώσει το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.