Γερμανία: Η επέκταση της Tesla θα σημάνει έλλειψη πόσιμου νερού;

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Νέες προσλήψεις από την Tesla στη Γερμανία: Αναζητά 340 υπαλλήλους

Το σχέδιο της Tesla να διπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο Gigafactory στο Βρανδεμβούργο θα απειλήσει την παροχή τοπικού πόσιμου νερού, προειδοποίησε περιφερειακή ένωση υδάτων…

Η επέκταση της Tesla κοντά στο Βερολίνο θα μειώσει τα υπόγεια ύδατα

Οι ενώσεις υδάτων στο Βρανδεμβούργο προειδοποίησαν ότι το σχέδιο της Tesla να επεκτείνει το λεγόμενο Gigafactory στο Grünheide θα οδηγήσει σε μείωση των υπόγειων υδάτων και σε έλλειψη πόσιμου νερού στην περιοχή.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που παράγονται στο εργοστάσιο σε ένα εκατομμύριο ετησίως.

Πέρυσι παρήχθησαν περίπου 40.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο.

Η ανάπτυξη θα σήμαινε την οικοδόμηση άλλων 963.000 τετραγωνικών μέτρων γης, γεγονός που, σύμφωνα με την ένωση υδάτων Strausberg-Erkner, θα επηρεάσει τον σχηματισμό των υπόγειων υδάτων και τη διαθεσιμότητα πόσιμου νερού.

“Το γεγονός αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό”, δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης.

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του εργοστασίου του Μασκ έχει γίνει στόχος πολλών επικρίσεων από την ίδρυσή του, κυρίως επειδή μέρος του εργοστασίου βρίσκεται σε περιοχή προστασίας των υδάτων.

Πέρα από τις ανησυχίες αυτές, οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο έχουν επίσης δεχθεί πυρά από τότε που άνοιξε το 2022, με τους εργαζόμενους να αναφέρουν ένα υπερφορτωμένο σύστημα βάρδιας και να πρέπει να εργάζονται τακτικά υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα.

Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης δηλώσει ότι το εργοστάσιο είναι πολύ κρύο το χειμώνα και πολύ ζεστό το καλοκαίρι για να εργάζονται άνετα.

Η Tesla απορρίπτει τις ανησυχίες της ένωσης υδάτων του Βρανδεμβούργου

Σε απάντηση των ανησυχιών για την έλλειψη νερού, η διεθνής εταιρεία δήλωσε ότι οι βροχοπτώσεις στην περιοχή θα φιλτράρονται στο εργοτάξιο και θα συμβάλλουν στην αύξηση της στάθμης των υπόγειων υδάτων.

Αντί να προκαλέσει έλλειψη, η Tesla ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: “Ο εμπλουτισμός των υπόγειων υδάτων θα ενισχυθεί ως αποτέλεσμα”, δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το έργο και η επέκταση δεν θα αυξήσουν τη ζήτηση για γλυκό νερό στην περιοχή.

Εάν το έργο προχωρήσει, θα απαιτηθεί εργατικό δυναμικό περίπου 22.500 ατόμων, κάτι παραπάνω από το διπλάσιο του αριθμού των εργαζομένων που εργάζονται σήμερα στο εργοστάσιο.

Η ένωση υδάτων Strausberg-Erkner δήλωσε ότι συντάσσει απάντηση στη δήλωση της Tesla.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης