Γερμανία: Το φεστιβάλ Ice Race σπάει την πανάρχαια παράδοση

Το Bremen Ice Race ολοκληρώνεται με ένα συμπόσιο. Για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, μια παράδοση σπάει: Δεν γίνονται δεκτοί μόνο οι άνδρες…

Το συμπόσιο του Bremen Ice Bet ολοκληρώθηκε με μια δωρεά ύψους περίπου 554.000 ευρώ για τη Γερμανική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης στη Θάλασσα (DGzRS).

Αυτό ανακοινώθηκε την Κυριακή από την Ένωση Bremen Ice Bet. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση σε σχέση με το σύνολο του προηγούμενου έτους, το οποίο ήταν περίπου 480.000 ευρώ το 2022.

Περίπου 750 καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στο Congress Centrum της Χανσεατικής πόλης για την παραδοσιακή εκδήλωση του Σαββάτου – με μια καινοτομία.

Για πρώτη φορά έγιναν δεκτές γυναίκες ως λεγόμενες συντρόφισσες – υπάρχουν τρεις: Verena Grewe από την Arthur Behrens GmbH & Co. KG, η Katrin Piepho από την Trentmann PartGmbB Rechtsanwälte και η ομιλήτρια Kerstin Schwimmbeck από την OAS AG.

Για σχεδόν δύο αιώνες, μόνο οι άνδρες είχαν δικαίωμα να παρευρίσκονται στην εκδήλωση- πριν από τρία χρόνια, επετράπη για πρώτη φορά στις γυναίκες να είναι προσκεκλημένες.

Γιορτή του Bremen Ice Bet: Το δέκα τοις εκατό των επισκεπτών είναι γυναίκες

Φέτος, το δέκα τοις εκατό των επισκεπτών ήταν γυναίκες, είπαν. Το άνοιγμα της κοινότητας στις γυναίκες έγινε μετά από πολιτική πίεση.

Όταν ο τότε επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρέμης Carsten Sieling ακύρωσε τη συμμετοχή του το 2019, η εκπρόσωπός του, η τότε δήμαρχος Karoline Linnert, δεν έλαβε πρόσκληση.

Ο Sieling απαίτησε τότε να επανεξεταστούν οι κανονισμοί.

Το μενού ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα

Το μενού και οι ομιλίες είναι χρονικά προσδιορισμένα σύμφωνα με ένα αυστηρό πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ice Bet, Patrick Wendisch.

Φέτος, η παραδοσιακή ομιλία για τη Γερμανία/Βρέμη δόθηκε από τον πρωθυπουργό του Σλέσβιχ-Χολστάιν, Daniel Günther (CDU), ως επίτιμο προσκεκλημένο.

Στο φεστιβάλ, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και της κοινωνίας συναντιούνται πάντα το τρίτο Σάββατο του Ιανουαρίου για να φάνε, να πιούν και να μιλήσουν.

Επιπλέον, συγκεντρώνονται δωρεές για τη Γερμανική Εταιρεία Διάσωσης Ναυαγών. Κάθε χρόνο, τα χρήματα αυτά αποτελούν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά για τους θαλάσσιους διασώστες.

Η εκδήλωση ακολουθεί το τεστ καιρού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου για να ελεγχθεί αν ο Βέσερ έχει παγώσει ή όχι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.