Αστυνομία-Γερμανία: Αυξάνονται οι διαρρήξεις με νιτρικό οξύ

Οι κλέφτες στο Βερολίνο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο νιτρικό οξύ για να διαρρήξουν διαμερίσματα. Η αστυνομία έδωσε τώρα συγκεκριμένα στοιχεία.

Η αστυνομία του Βερολίνου έχει πλέον καταγράψει δεκάδες διαρρήξεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε εξαιρετικά πυκνό νιτρικό οξύ για την αποσύνθεση των κλειδαριών των θυρών.

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, είχαν σημειωθεί 50 περιπτώσεις, σύμφωνα με την εσωτερική διοίκηση της Γερουσίας σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή του CDU Adrian Grasse σχετικά με την εγκληματικότητα από διαρρήξεις στο Βερολίνο.

Προηγουμένως, η “B.Z.” είχε αναφέρει. Μέχρι στιγμής, το οξύ έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε πολυκατοικίες για την αποσύνθεση των κλειδαριών των θυρών, σύμφωνα με την έκθεση.

Αστυνομία: Τα γάντια δεν προστατεύουν επαρκώς από το νιτρικό οξύ

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τις πράξεις αυτές στα τέλη Δεκεμβρίου και κάλεσε τους θιγόμενους να το αναφέρουν αμέσως.

Τα γάντια δεν παρέχουν επαρκή προστασία από το εξαιρετικά διαβρωτικό και ερεθιστικό για το αναπνευστικό σύστημα, είπαν.

Το νιτρικό οξύ προσβάλλει επίσης οργανικά υλικά, όπως το ξύλο των φύλλων των θυρών ή των δαπέδων. Το υγρό υπόκειται στο διάταγμα περί απαγόρευσης χημικών ουσιών και δεν διατίθεται ελεύθερα προς πώληση, δήλωσαν οι αρχές.

Μετά από μια σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona, οι διαρρήξεις στην πρωτεύουσα ήταν και πάλι περισσότερες το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, καταγράφηκαν συνολικά 6.887 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 2.920 ήταν απόπειρες.

Συγκριτικά, το 2021 καταγράφηκαν 5.050 διαρρήξεις κατοικιών, εκ των οποίων οι 2.304 ήταν απόπειρες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αυτή ήταν μια συνολική αύξηση της τάξης του 36%, σύμφωνα με την έκθεση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.