Γερμανία: Η πλειοψηφία των πολιτών δε θεωρεί επιτυχία την ενοποίηση

Σοκαριστική έρευνα για την ενότητα

Η ενότητα γιορτάζεται στην Ερφούρτη από το Σάββατο – για τρεις ημέρες. Στην πρωτεύουσα της Θουριγγίας αναμένονται 120.000 επισκέπτες.

Το αποκορύφωμα είναι η Ημέρα Γερμανικής Ενότητας τη Δευτέρα. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα είναι επίσης εκεί.

Πολλοί Γερμανοί δεν έχουν όρεξη να γιορτάσουν λόγω του πληθωρισμού ρεκόρ (10%!) και της ενεργειακής κρίσης, σημειώνει η Bild.

Ειδικά στα ανατολικά, οι διαδηλώσεις της Δευτέρας είναι και πάλι πολύ δημοφιλείς και το AfD ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις (τρέχουσα τάση του BamS Sunday: 15%).

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί επιτυχία τη γερμανική ενότητα.

Σύμφωνα με έρευνα του INSA για λογαριασμό του BamS (1004 ερωτηθέντες την Παρασκευή), το 47% των Δυτικογερμανοί και ακόμη και το 56% των Ανατολικογερμανοί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Μόνο το 44% στη Δύση και το 33% στην Ανατολή θεωρούν την ενοποίηση επιτυχημένη 32 χρόνια μετά.

Άλλα αποτελέσματα που πρέπει να δώσουν τροφή για σκέψη στους πολιτικούς:

  • Το 70% πιστεύει ότι τα πράγματα στη Γερμανία δεν είναι δίκαια αυτή τη στιγμή. Μόνο το 22% λέει ότι είναι δίκαιο. Στην Ανατολή, το ποσοστό είναι ακόμη και 77% (μόλις 17% στη Δύση).
  • Το 69% είναι δυσαρεστημένο με το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ στην Ανατολή ακόμη και το 74%. Μόνο το 23% είναι ικανοποιημένο από τη σημερινή κυβέρνηση (19% στα ανατολικά).
  • Το 59% δηλώνει ότι η κατάσταση της δημοκρατίας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια (63% στην Ανατολή).

Tο χάσμα των απόψεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο όταν πρόκειται για την πολιτική της Ουκρανίας και της Ρωσίας:

  • Η πλειοψηφία του 51% των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι η γερμανική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Στη Δύση, μόνο μια μειοψηφία του 38% πιστεύει κάτι τέτοιο.
  • Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θεωρούνται υπερβολικές από το 35% των Ανατολικογερμανών (26% στη Δύση).

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης