Γερμανική ομάδα θέλει να κάνει το γήπεδο της με μηδενικά απόβλητα

Η TSG 1899 Hoffenheim εγκαινίασε ένα σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων γύρω από το γήπεδο του Sinsheim πριν από τον αγώνα με την Λειψεία.

Με τη βοήθεια του συνεργάτη και χορηγού βιωσιμότητας PreZero, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Bundesliga θέλει να γίνει το πρώτο “γήπεδο μηδενικών αποβλήτων” της Γερμανίας.

Το σύστημα διαχωρισμού αποσκοπεί στην ανακύκλωση των αποβλήτων που δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Έργο φάρος για την Bundesliga

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα απόλυτο έργο-φάρους για την Bundesliga και όχι μόνο”, δήλωσε ο Marcus Sagitz, διευθυντής μάρκετινγκ της PreZero.

Ο πάροχος περιβαλλοντικών υπηρεσιών με έδρα το Neckarsulm είναι ο χορηγός του ονόματος του γηπέδου TSG.

Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρυνθεί 3,6 τόνοι απορριμμάτων στο τέλος κάθε εντός έδρας αγωνιστικής.

Αποφυγή 90 τοις εκατό αποβλήτων

Μέχρι την επόμενη άνοιξη, το 90% των αποβλήτων θα πρέπει να αποφεύγεται ή να ανακυκλώνεται.

Η Χόφενχαϊμ έχει δεσμευτεί στο θέμα της βιωσιμότητας, το οποίο αποτελεί επίσης μέρος των κριτηρίων αδειοδότησης του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (DFL), εδώ και αρκετά χρόνια.

Η TSG λέει ότι έχει ήδη φυτέψει περισσότερα από 23.000 δέντρα στην Ουγκάντα για να αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 και εξοικονομεί μισό εκατομμύριο ποτήρια μίας χρήσης ετησίως χρησιμοποιώντας ποτήρια πολλαπλών χρήσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.