Μεγάλο γερμανικό κατάστημα αθλητικών ειδών είναι αφερέγγυο

Μετά από 18 χρόνια: Ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών από τη Γερμανία πρέπει να καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Τι σημαίνει το κλείσιμο για τους πελάτες.

Όλο και περισσότερες εταιρείες πτωχεύουν στη Γερμανία: τον Οκτώβριο καταγράφηκαν σημαντικά περισσότερες εταιρικές πτωχεύσεις, ενώ αύξηση σημειώθηκε και τον Νοέμβριο.

Οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα κρούσματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα χτυπήθηκε και ένας διαδικτυακός έμπορος αθλητικών ειδών λιανικής πώλησης.

Έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Η εν λόγω εταιρεία είναι η Keller Sport από το Μόναχο, γνωστή για αθλητικά και lifestyle προϊόντα των Nike, Adidas και The North Face.

Για ποιο λόγο η εταιρεία έπρεπε να υποβάλει αίτηση αφερεγγυότητας μετά από 18 χρόνια – και τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες;

Σύμφωνα με την textilwirtschaft.de, είναι κυρίως οι συνέπειες της πανδημίας Corona, ιδίως η κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού, που αποτέλεσαν την καταστροφή της εταιρείας.

Η σημαντική επιδείνωση των συνθηκών των καταναλωτών και της αγοράς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία φέρεται επίσης να είναι ο λόγος της πτώχευσης.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες, η Keller Sports δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ingo Stober, ο οποίος προσλήφθηκε τον Οκτώβριο για να ενισχύσει την εταιρεία ως “αντίδραση στο δύσκολο περιβάλλον της αγοράς”, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πτώχευση.

Τι θα αλλάξει για τους πελάτες;

Η απάντηση είναι: τίποτα προς το παρόν. Η επιχείρηση πρόκειται να συνεχιστεί αμετάβλητη.

Ωστόσο, σχεδιάζεται αναδιοργάνωση: Η εταιρεία, η οποία αποτελείται από τις Keller Sports, Keller X και Keller Smiles, πρόκειται να επανέλθει στο προσκήνιο με αυτό τον τρόπο. Το κατά πόσον η διαδικασία αυτή θα είναι επιτυχής, μένει να το δούμε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.