Γερμανικό κρατίδιο πληρώνει ακόμα για αχρησιμοποίητο CovidApp

Υποτίθεται ότι θα διευκόλυνε τη ζωή, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Η εφαρμογή Luca για την παρακολούθηση των δεδομένων επαφής απέτυχε.

Ο Δήμος του Αμβούργου δαπάνησε σχεδόν 36.000 ευρώ για την εφαρμογή Luca, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε πλέον τους τελευταίους εννέα μήνες του περασμένου έτους.

Αυτό αναφέρει η “Bild” επικαλούμενη πληροφορίες από τις φορολογικές αρχές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 3.986,50 ευρώ μικτά ανά μήνα οφείλονταν για την “αναστολή” της σύμβασης με την εταιρεία ανάπτυξης της εφαρμογής Corona.

Η εφαρμογή είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona για τη συλλογή στοιχείων επικοινωνίας σε καταστήματα και εστιατόρια, για παράδειγμα.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, η υποχρέωση συλλογής δεδομένων επικοινωνίας είχε αρθεί στο Αμβούργο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα ομόσπονδα κρατίδια, η Χανσεατική πόλη δεν ακύρωσε αρχικά τις συμβάσεις Luca.

Υπεύθυνος Οικονομικών: Δεν απενεργοποιείται πλήρως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Με την εφαρμογή, οι χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθούν αν είχαν επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό Corona επειδή βρίσκονταν στον ίδιο χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η προειδοποιητική εφαρμογή Corona της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχε ανάλογες λειτουργίες.

“Την άνοιξη του 2022, όλες οι εμπλεκόμενες αρχές αποφάσισαν από κοινού ότι η κατάσταση ήταν ακόμη πολύ ασαφής για να καταγγελθεί οριστικά η σύμβαση”, δήλωσε στη Bild ο υπεύθυνος Οικονομικών Andreas Dressel (SPD).

“Προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η σύμβαση με τον Luca αναβλήθηκε.”

Μόλις το φθινόπωρο ελήφθη η τελική απόφαση για τη λήξη της σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.