Γερμανία: Γραφειοκρατία και αλλαγή συμβολαίου μετά από 17χρόνια

Μια συνταξιούχος από τη Βαυαρία δεν μπορεί να ακυρώσει μια σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας με την N-Ergie – επειδή είναι στο όνομα του συζύγου της, ο οποίος πέθανε πριν από 17 χρόνια. Η εταιρεία φέρεται να μην έχει απαντήσει σε αρκετές επιστολές.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από το τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να συγκρίνετε τακτικά τις προσφορές.

Ποιος πάροχος είναι φθηνότερος και ακριβώς προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας; Ειδικά σε περιόδους αύξησης του κόστους ενέργειας και διαβίωσης, το σωστό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η Marianne Wolfram από το Dentlein στην περιοχή του Ansbach προσπάθησε να αλλάξει σε έναν φθηνότερο πάροχο. Μέχρι τότε, ο 82χρονος ήταν πελάτης της N-Ergie.

Το αίτημά της απορρίφθηκε από τον προμηθευτή

Ο λόγος: το συμβόλαιο ήταν ακόμη στο όνομα του συζύγου της Heinz, ο οποίος πέθανε πριν από 17 χρόνια. “Ως θέμα αρχής, δεν δεχόμαστε ακυρώσεις από τρίτους”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της N-Ergie, Michael Enderlein, όταν ρωτήθηκε.

Η N-Ergie πρέπει να είναι σε θέση να “υποθέσει πέραν πάσης αμφιβολίας” ότι η καταγγελία ανταποκρίνεται επίσης στη βούληση του εγγεγραμμένου συμβατικού εταίρου.

Οι Wolframs είχαν ήδη προσπαθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να ενημερώσουν την N-Ergie για τον θάνατο του συμβαλλόμενου και να αλλάξουν το όνομα – αλλά χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με την οικογένεια, δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Εξάλλου, το θέμα έχει πλέον επιλυθεί μετά από καθυστέρηση 17 ετών. Το συμβόλαιο άλλαξε σε Marianne Wolfram. Παρ’ όλα αυτά, όμως, καθυστερεί να λύσει το συμβόλαιο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης