Η αστυνομία της NRW δοκιμάζει δεύτερο σκύλο ρομπότ

Όταν η αστυνομία της NRW παρουσίασε τον πρώτο ρομποτικό σκύλο της, η συσκευή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Το “Spot” κάνει τόσο καλή δουλειά που τώρα έχει αγοραστεί και δεύτερο.

Τώρα ο σκύλος-ρομπότ μπορεί επίσης να “αρπάξει”: Η αστυνομία της NRW αγόρασε ένα δεύτερο λεγόμενο ρομπότ βάδισης, το οποίο διαθέτει επίσης βραχίονα λαβής.

Σύμφωνα με την αρμόδια κρατική υπηρεσία κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών (LZPD), η εμπειρία με το πρώτο ρομπότ του τύπου “Spot” ήταν ήδη τόσο καλή που δοκιμάζεται τώρα ένα δεύτερο.

Το πρώτο ρομπότ που περπατάει – καλυμμένο με τα χρώματα της αστυνομίας – παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Herbert Reul (CDU) τον Ιανουάριο σε μια συνάντηση στο εργαστήριο καινοτομίας της αστυνομίας του NRW.

Στο εργαστήριο, το οποίο καλύπτει περισσότερα από 500 τετραγωνικά μέτρα στο λιμάνι του Ντούισμπουργκ, η αστυνομία σχεδιάζει και δοκιμάζει νέες τεχνολογίες.

Λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντηση του Reul με τον ρομποτικό σκύλο, η συσκευή είχε την πρώτη της μεγάλη αποστολή: οι ερευνητές έστειλαν τον “Spot” σε ένα κατεστραμμένο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Έσσεν μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά.

Μεταξύ άλλων, η συσκευή τράβηξε φωτογραφίες στα ερείπια της πυρκαγιάς, στα οποία εκείνη τη στιγμή δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν ερευνητή λόγω του κινδύνου κατάρρευσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.