Ηχηρό λαϊκό μήνυμα Γερμανών υπέρ εμβολιασμών

Στα όριά τους έφτασαν πολλοί Γερμανοί από τις αντιεπιστημονικές παραδοξολογίες και τις διαδηλώσεις των αντεμβολιαστών.

Έτσι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Η Βερολινέζα Στέφανι Χόνερ εξηγεί ότι «σήμερα όλοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Οι αντιεμβολιαστές, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι ζούμε σε μια δικτατορία.

Δεν μπορώ να το ανεχθώ. Χαίρομαι που εμβολιάστηκα δωρεάν και που έλαβα κρατική οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η 55χρονη ηθοποιός είναι μία από τους πολλούς Γερμανούς που διαδηλώνουν, τις τελευταίες ημέρες, κατά των αντιεμβολιαστών, των συνωμοσιολόγων και των ακροδεξιών που ποδηγετούν τις αντιδράσεις κατά των μέτρων.

Είναι μία από τις χιλιάδες που κατέβηκαν στους δρόμους υπέρ των κυβερνητικών μέτρων και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Άλλοι υπέγραψαν διακηρύξεις κατά των αντιεμβολιαστών, άλλοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα σε Ολντενμπουργκ και Ρότβαϊλ οριοθετώντας τις διαδηλώσεις ακροδεξιών, ενώ χιλιάδες φοιτητές Ιατρικής διοργάνωσαν αγρυπνία μπροστά σε νοσοκομείο της Δρέσδης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδήλωση της άκρας Δεξιάς.

Παρότι στις διαδηλώσεις των αντεμβολιαστών συμμετέχουν και άνθρωποι που απλώς φοβούνται τον εμβολιασμό ή εξοργίζονται με την πιεστικότητα των υγειονομικών φορέων, πάντα πρωτοστατούν τα άκρα του πολιτικού φάσματος.

Η «σιωπηλή πλειονότητα»

Οι Γερμανοί νιώθουν ότι κακώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, επηρεάζοντας ανισομερώς τον δημόσιο διάλογο για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ακόμα και ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τη Δευτέρα κάλεσε τη «σιωπηλή πλειονότητα» να δραστηριοποιηθεί και να προστατεύσει το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Το να ανήκει κανείς στην πλειονότητα δεν αρκεί. Πρέπει αυτή να γίνει ένα πολιτικώς αναγνωρίσιμο μέγεθος. Δεν πρέπει να υποχωρήσει.

Το σιωπηλό κέντρο οφείλει να γίνει πιο ορατό, πιο δυναμικό και ηχηρό, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Πολλοί από τους διαδηλωτές παραδέχονται ότι θα προτιμούσαν να παρέμεναν ασφαλείς στο σπίτι τους.

Όμως νιώθουν ότι είναι επιτακτικό να δείξουν πως οι αντιεμβολιαστές δεν είναι η πλειονότητα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.