Η Βαυαρία χαλαρώνει τα μέτρα από την Πέμπτη 27.01.22

Από την Πέμπτη (27 Ιανουαρίου), στη Βαυαρία θα ισχύουν μερικώς χαλαροί κανόνες κατά της πανδημίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Florian Herrmann, επικεφαλής της καγκελαρίας, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη.

Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το όριο χωρητικότητας θα αυξηθεί από 25% σε 50% στους τομείς του πολιτισμού, της τέχνης και του κινηματογράφου.

Ο κανονισμός 2G+ και η απαίτηση χρήσης μάσκας θα συνεχίσουν να ισχύουν. Αυτό ισχύει επίσης για όλες τις άλλες εκδηλώσεις με περιορισμούς χωρητικότητας.

Για μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες αναμένονται περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες, η διαθέσιμη χωρητικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 25 % από την Πέμπτη.

Ωστόσο, το πολύ 10.000 θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για ποδοσφαιρικούς αγώνες ή συναυλίες.

Οι κανόνες πρόσβασης (2G plus ή 2G) παραμένουν αμετάβλητοι και οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές σε όλες τις εκδηλώσεις.

Προσφορές για εξωσχολική εργασία νέων μπορούν να γίνουν δεκτές στο πλαίσιο του κανόνα 3G (σ.σ.: πρόσβαση σε εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα με αρνητικό τεστ), το ίδιο ισχύει και για τον τομέα των εξετάσεων και των σχολών οδήγησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.