Πιστοποιητικό ανάρρωσης: 3 μήνες για πολίτες, 6 μήνες για βουλευτές!

Διαφορετικά δικαιώματα για τους πολιτικούς προκαλούν οργή και αντιδράσεις στους πολίτες της Γερμανίας

Μπόνους για τα 736 μέλη της γερμανικής Βουλής;

Από τις 14 Ιανουαρίου, όσοι πολίτες έχουν αναρρώσει μετά από μόλυνση με κορωνοϊό τους τελευταίους τρεις μήνες αναγνωρίζονται επίσημα ως αναρρώσαντες. Μέχρι τότε ίσχυε ο κανονισμός των έξι μηνών.

Αλλά η δραστική αυστηροποίηση που επιβάλλει το Ινστιτούτο Robert Koch δεν εφαρμόζεται προφανώς και στους βουλευτές της Γερμανίας.

Πρόκειται για σκάνδαλο: Όλοι οι Γερμανοί πολιτικοί συνεχίζουν να διατηρούν το καθεστώς του αναρρώσαντα, εφόσον η ασθένειά τους δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες, όπως επιβεβαίωσε η Bundestag σε απάντηση σε ερώτημα της εφημερίδας BILD.

Κατά κανόνα, ο κανονισμός 2G-plus εφαρμόζεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου: η πρόσβαση παρέχεται σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα με πρόσθετο τεστ ή αναμνηστικό εμβολιασμό.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τους βουλευτές

Πολιτικοί και εμπειρογνώμονες δηλώνουν εξοργισμένοι με το επιπλέον “μπόνους” για τους εκπροσώπους της χώρας.

“Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στη βουλή”, λέει η εμπειρογνώμονας του FDP σε θέματα υγείας Christine Aschenberg-Dugnus: “Πρέπει να φροντίσουμε να αλλάξει το γενικό διάταγμα – ει δυνατόν εντός των επόμενων ημερών.

Πιθανό lockdown στο Μόναχο; Τι προβλέπει ο κανονισμός;

Ο Alexander Dobrindt, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, δήλωσε: “Η σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης στους 3 μήνες, η οποία είναι αμφισβητήσιμη από τεχνική άποψη, αλλά η διατήρησή του στους 6 μήνες για τη βουλή αποτελεί θράσος”.

Ο ειδικός σε θέματα κρατικού δικαίου καθηγητής Christian Hillgruber (Πανεπιστήμιο της Βόννης) κάνει λόγο για “άνιση μεταχείριση” πολιτών και πολιτικών, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ποια είναι η γνώμη των πολιτών για το εξτραδάκι των πολιτικών;

Ο Günther Müller, συνταξιούχος από το Μόναχο, δήλωσε: “Οι πολιτικοί είναι πιο σημαντικοί από εμάς. Για αυτούς τα πάντα επιτρέπονται”.

Η Heidi Roth, εκπαιδευτικός από το Μόναχο, λέει: “Είναι άδικο. Θα πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους. Είναι πραγματικά ντροπή”.

Ο Kerim Ali, εκπαιδευόμενος από το Ντίσελντορφ, δήλωσε: “Δεν νομίζω ότι είναι καλό. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Τότε όλος ο πληθυσμός θα πρέπει να συμμορφώνεται με αυτόν τον κανόνα. Αυτό είναι άδικο. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος – έτσι δεν είναι;”

Η Lilian Glummert, μαθήτρια από το Αμβούργο, λέει: “Θεωρώ άδικο το γεγονός ότι ισχύουν διαφορετικοί κανόνες για τους πολιτικούς και θα ήθελα να δω αλλαγές σε αυτό. Κάθε άνθρωπος αξίζει το ίδιο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.