Πληρωμή μισθού σε περίπτωση καραντίνας μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους

Όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα στη Βαυαρία επειδή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με κορωνοϊό, θα συνεχίσουν να πληρώνονται μόνο αν έχουν κάνει αναμνηστικό εμβολιασμό. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι που στέλνονται σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί για παράδειγμα από τη νόσο Covid19, δικαιούνται παροχές συνέχισης καταβολής του μισθού τους από το κράτος.

Ο εργοδότης συνεχίζει να καταβάλει το μισθό, αλλά στη συνέχεια αποζημιώνεται από το κράτος – τουλάχιστον υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Μέχρι τώρα, ο κανόνας 2G χρησιμοποιούνταν γι’ αυτό – αλλά από τώρα και στο εξής, απαιτείται αποκλειστικά αναμνηστικός εμβολιασμός. Αυτό εξήγησε το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας απαντώντας σε ερώτημα του Bayerischer Rundfunk.

Μισθολογική αποζημίωση μόνο εάν η καραντίνα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, όσοι στέλνονται σε καραντίνα μετά από επαφή με μολυσμένο άτομο δικαιούνται την εν λόγω συνέχιση καταβολής μισθού. Ο εργοδότης μπορεί να διακόψει την πληρωμή μισθού για την περίοδο αυτή.

Το κράτος παρεμβαίνει και αναλαμβάνει σε αυτή την περίπτωση, αλλά σύμφωνα με το νόμο μόνο αν το εν λόγω άτομο δεν θα μπορούσε να έχει αποφύγει την καραντίνα.

Ισχύει η σύσταση της αρμόδιας αρχής του εκάστοτε ομοσπονδιακού κρατιδίου. Και το βαυαρικό υπουργείο Υγείας προβλέπει πλέον τον αναμνηστικό εμβολιασμό.

“Η πιο ολοκληρωμένη προστασία από τη νόσο Covid19 παρέχεται με τον αναμνηστικό εμβολιασμό”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Έτσι, στο μέλλον, οι εργαζόμενοι χωρίς αναμνηστικό εμβολιασμό δεν θα πληρώνονται.

Κανόνας με μεταβατική περίοδο για τον τρίτο εμβολιασμό

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη προς το παρόν το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν πιθανότατα κάποιο χρονικό διάστημα πριν εμβολιαστούν για τρίτη φορά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση.

Εξαιρέσεις ισχύουν επίσης για όσους μπορούν να αποδείξουν με ιατρικό πιστοποιητικό ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Όσοι έχουν μολυνθεί – είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι – εξακολουθούν να δικαιούνται συνέχιση της καταβολής των μισθών σε περίπτωση ασθένειας. Ο εργοδότης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.