Αύξηση των καταγγελιών για παραβίαση δεδομένων στη Γερμανία

Είτε κάνετε check-in σε ένα εστιατόριο είτε εγγραφείτε σε μια λίστα διανομής email – τα δεδομένα πρέπει να είναι ένα πράγμα πάνω απ’ όλα: ασφαλή. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουν αναφερθεί αρκετά συχνές παραβιάσεις.

Ο αριθμός των καταγγελιών σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων αυξήθηκε ελαφρώς πέρυσι στην Κάτω Σαξονία.

Συνολικά 2.569 καταγγελίες από θιγόμενους πολίτες έλαβε ο κρατικός επίτροπος για την προστασία των δεδομένων (LfD), όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Philip Ossenkopp κατόπιν αιτήματος του dpa. Αυτό ήταν 90 περισσότεροι από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημαντικότερη ήταν η αύξηση του αριθμού των αναφορών από εταιρείες και δημόσιες αρχές – πέρυσι υποβλήθηκαν συνολικά 1.658 αναφορές για ύποπτες παραβάσεις της προστασίας δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 669 περισσότερες από ό,τι το 2020.

Η αύξηση των καταγγελιών συνεχίζει μια γενική τάση των τελευταίων ετών. Από το 2018, ο αριθμός των καταγγελιών έχει υπερδιπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον Ossenkopp, δεν μπορεί να προσδιοριστεί μια θεματική εστίαση. Η συλλογή δεδομένων σε σχέση με τον εντοπισμό επαφών δεν αποτελεί έναυσμα για την αύξηση.

Οι αιτίες είναι μάλλον πολλαπλές. Έγιναν καταγγελίες, για παράδειγμα, επειδή διαδικτυακοί έμποροι χρησιμοποιούσαν επαφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφημιστικά μηνύματα χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση.

Οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν, μεταξύ άλλων, επειδή ο εργοδότης τους παρακολουθούσε ένα εταιρικό όχημα μέσω GPS. Έγιναν επίσης κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες και δημόσιους φορείς – οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν παραβάσεις της προστασίας των δεδομένων – δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Όποιος θέλει να υποβάλει καταγγελία μπορεί να το κάνει μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας ή εναλλακτικά μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ.

Ο λόγος της καταγγελίας θα πρέπει να περιγράφεται με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.