Κατάργηση πρόσθετου φόρου σε λογαριασμούς ενέργειας σχεδιάζει η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει φέτος μια πρόσθετη χρέωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, για να απαλύνει την πίεση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους σε εκατομμύρια νοικοκυριά, δήλωσε ο συναρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ το Σάββατο.

Τα τρία κυβερνώντα κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού τους που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, να καταργήσουν το λεγόμενο τέλος EEG στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2023.

“Εξετάζουμε τώρα αν μπορεί να προωθηθεί”, είπε ο Κλίνγκμπαϊλ στο περιθώριο συνεδρίασης του SPD, του κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Η προσαύξηση μειώθηκε κατά 43% από την 1η Ιανουαρίου, αλλά εξακολουθεί να αναμένεται να κοστίσει στα νοικοκυριά κατά μέσο όρο 222 ευρώ φέτος.

Ο Κλίνγκμπαϊλ είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τους καταναλωτές που θα πρέπει να διαχειριστούν αυξανόμενα κόστη για θέρμανση και φωτισμό, εξ ου και οι συνομιλίες μεταξύ του SPD και των κατώτερων εταίρων του στο συνασπισμό.

“Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα δούμε αποτελέσματα πολύ γρήγορα”, πρόσθεσε.

Περίπου 4,2 εκατομμύρια γερμανικά νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 63,7% φέτος, ενώ 3,6 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 62,3% υψηλότερους από ό,τι το 2021, καθώς οι προμηθευτές μετακυλίουν σε αυτούς το κόστος ρεκόρ στην αγορά χονδρικής, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας.

Όπως πολλές άλλες χώρες, η Γερμανία βρίσκεται στη λαβή μιας ενεργειακής κρίσης από τότε που η άρση των περιορισμών για τον COVID-19 πέρυσι είδε τεράστια ζήτηση για εξαντλημένα αποθέματα φυσικού αερίου, οδηγώντας τις τιμές του φυσικού αερίου, των σχετικών προϊόντων και τις άδειες εκπομπών άνθρακα στο υψηλότερο επίπεδο. χρόνια

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.