Ο κλάδος εκδηλώσεων αναμένει κύμα ακυρώσεων στη Γερμανία

Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία δεν έχουν πάει σε συναυλία ή εμπορική έκθεση εδώ και δύο χρόνια. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, η βιομηχανία εκδηλώσεων αντιμετωπίζει ένα κύμα απολύσεων, σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Ο λόγος είναι η λήξη του επιδόματος βραχείας απασχόλησης (Kurzarbeit) μετά από 24 μήνες.

“Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των εταιρειών διοργάνωσης εκδηλώσεων θα απολύσουν τους υπαλλήλους τους τον Μάρτιο του 2022 λόγω της έλλειψης εργασίας βραχείας απασχόλησης”, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ο Jan Kalbfleisch, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανίας Εκδηλώσεων.

Αναφέρθηκε σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 800 εταιρείες του κλάδου. Σχεδόν στους μισούς από τους ερωτηθέντες, το ποσοστό των εργαζομένων βραχείας απασχόλησης υπερβαίνει το 80%.

Ο Kalbfleisch εξήγησε ότι αν οι εταιρείες έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιες όλους τους μισθούς και τις κοινωνικές εισφορές μετά τη λήξη του επιδόματος βραχείας απασχόλησης, η πλειοψηφία τους δεν θα είχε το κεφάλαιο για να κάνει μια νέα αρχή.

Στη συνέχεια θα έπρεπε να απολύσουν υπαλλήλους επειδή δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.