Μάθετε για την πιο δύσκολη κλοπή Maibaum στη Γερμανία

Το μεγαλύτερο κόλπο κλοπής Maibaum: Έτσι κλάπηκε από τους χώρους της Bundeswehr στη Βαυαρία

Ήταν ίσως η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία των Maibaum των Birker Burschen από το Unterhaching όταν κατάφεραν να κλέψουν το Maibaum από τους στρατιωτικούς χώρους της σχολής Bundeswehr στο Neubiberg το 2019.

Πρόκειται για ένα μείγμα θρίλερ και συγκίνησης, τακτικής και επιδέξιας εφαρμογής: η κλοπή του Maibaum ως μέρος των εθίμων.

Ένας κανόνας λέει ότι μόνο μία στις δέκα απόπειρες πετυχαίνει. Τα αγόρια του Birk δεν έχουν χάσει ποτέ Maibaum, αλλά το έχουν κλέψει τέσσερις φορές.

Συγκεκριμένα το 1966 και το 1969 στο Lindenburschen στο Neubiberg και το 1968 στο Lanzenhaar.

Ωστόσο, ο σύλλογος από το Unterhaching πέτυχε το μεγαλύτερο, σχεδόν κινηματογραφικό “χτύπημα” τη νύχτα της 8ης Μαΐου 2019 – και, μαζί με τον σύλλογο από το Ottobrunn, έκλεψαν τον Maibaum από τον στρατιωτικό χώρο υψηλής ασφαλείας της σχολής Bundeswehr στο Neubiberg.

Μια σύμπτωση με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήρθε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτής της νυχτερινής δράσης τύπου James Bond.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, οι μαθητές της Bundeswehr στο Unterhaching ρώτησαν αν θα μπορούσαν να δανειστούν εξαρτήματα για την ανέγερση ενός Maibaum.

“Ένα λάθος”, χαμογελάει εκ των υστέρων ο Franz Maier (31), τότε πρόεδρος του Birker Burschen. Ανακάλυψαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πού ήταν αποθηκευμένο το Maibaum και πότε επρόκειτο να στηθεί: μία εβδομάδα μετά την 1η Μαΐου.

Έτσι ωρίμασε η τολμηρή ιδέα να χτυπήσουν την σχολή της Bundeswehr, η οποία ήταν αυστηρά ασφαλισμένη και προστατευμένη ως στρατιωτικός χώρος.

Ο διοικητής της σχολής δίνει το πράσινο φως

Με αυτόν τον τρόπο παρέδωσαν υπάκουα τα επιθυμητά εξαρτήματα, αλλά έπρεπε να εγγραφούν ως επισκέπτες μέσω ελέγχου ταυτότητας για να αποκτήσουν πρόσβαση στους χώρους της σχολής της Bundeswehr και έτσι μπόρεσαν να κατασκοπεύουν διακριτικά τα πάντα: Πού είναι αποθηκευμένο το Maibaum, πόσο μεγάλο είναι, ποια υλικοτεχνική υποδομή θα χρειαζόταν για να το κλέψουν;

“Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν οι πινακίδες”, θυμάται ο Franz Maier. “Στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή – Προσοχή, χρήση όπλων”: Όχι, φυσικά τα παιδιά του Birch δεν ήθελαν να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Αλλά μια μικρή συμβουλή τους βοήθησε. Τους είπαν ότι ο διοικητής ήταν φίλος των εθίμων.

Έτσι τον ρώτησαν επίσημα: Θα θέλαμε να κλέψουμε το Maibaum σας – μπορούμε να μπούμε μέσα στο χώρο;

Και ιδού, ο ανώτερος αξιωματικός της σχολής έδωσε το πράσινο φως. Με την προϋπόθεση ότι όλα τα παιδιά θα εγγραφούν εκ των προτέρων με ταυτότητα και κατάλογο προσώπων.

Και δεύτερον, ότι θα τηρηθούν οι κανόνες του εθίμου (όχι επίθεση με τα χέρια στους ιδιοκτήτες του Maibaum, όχι βία).

Δεν ήθελε να χάσει τη διασκέδαση να δει αν οι μαθητές του θα φύλαγαν σωστά το Maibaum.

Άρμα παρέλασης ως καμουφλάζ

Και έτσι μια περίεργη ιστορία πήρε την πορεία της. Μια μέρα πριν από το μεγάλο χτύπημα, τα παιδιά έκρυψαν ένα μεταφορέα στο χώρο της σχολής – για να μην υποψιαστούν οι εκπαιδευόμενοι, οι κλέφτες του Maibaum χρησιμοποίησαν ένα φορτηγό ως καμουφλάζ.

Έτσι, όλα ήταν έτοιμα για τη νυχτερινή δράση, για την οποία οι Birker Burschen είχαν ως υποστήριξη από το φιλικό σύλλογο Ottobrunner Burschenverein.

Εκείνη τη νύχτα της 8ης Μαΐου 2019, περίπου 40 άτομα από το Unterhaching και το Ottobrunn στάθηκαν στην πύλη της σχολής της Bundeswehr στις 3 π.μ. και έγιναν επίσημα δεκτά.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, η ομάδα τρύπωσε, όπου το Maibaum ήταν αποθηκευμένο εντελώς αφύλαχτο – αλλά περιτριγυρισμένος κυκλικά από δεκάδες παράθυρα των σπουδαστών.

Ένας θόρυβος, μια προσεκτική ματιά – όλα θα είχαν τελειώσει.

Ο Franz Maier θυμάται ακόμα έντονα τη μεγάλη στιγμή. “Το Maibaum βρισκόταν εκεί εντελώς απροστάτευτο, χωρίς κανέναν φρουρό.

Αλλά ήταν σχετικά επικίνδυνο για εμάς, λόγω των εκατοντάδων παραθύρων γύρω του – αν μόνο κάποιος κοίταζε έξω και σήμαινε συναγερμό, θα μας είχαν ανακαλύψει”.

Μια σιωπηλή επίδειξη δύναμης

Για να το αποφύγουν αυτό συμπεριφέρθηκαν σαν να βρίσκονταν σε μια ειδική επιχείρηση τύπου James Bond, ανάλογη με πράκτορες σε μυστική αποστολή: ούτε ψίθυροι, ούτε ήχοι.

“Μόνο με σήματα”, περιγράφει την κατάσταση ο Franz Maier, “40 άτομα σήκωσαν σιωπηλά το Maibaum και το μετέφεραν”.

Ωστόσο, το “πραξικόπημα” δεν ήταν ακόμη επιτυχημένο, διότι το ζητούμενο ήταν να περάσουν απαρατήρητοι τα δύσκολα 700 μέτρα μέχρι την πύλη της σχολής.

Ένα σιωπηλό κατόρθωμα δύναμης που ένας άνδρας παρακολούθησε από πολύ κοντά: “Ο διοικητής”, διηγείται ο Franz Maier, “στεκόταν στην πύλη με τις πιτζάμες του και παρακολουθούσε με μεγάλη διασκέδαση”.

Επειδή όλα γίνονταν σύμφωνα με τα έθιμα, στα αγόρια επιτράπηκε να περάσουν την πύλη και να φύγουν – η κλοπή του Maibaum ήταν επιτυχής.

Τα “λύτρα” επιστροφής…

Λίγες ώρες αργότερα, χτύπησε το τηλέφωνο του Franz Maier.

“Ήταν ένας αρκετά τσαντισμένος υπαξιωματικός της Bundeswehr”, αναφέρει ο άνδρας από το Unterhaching. Το Maibaum είχε προγραμματιστεί για ανέγερση για τις 11 π.μ., αλλά έλειπε.

Έτσι, η “πληρωμή” έπρεπε να διαπραγματευτεί το συντομότερο δυνατό, ο χρόνος πίεζε.

Εντάξει, μια μπύρα και ένα σνακ για κάθε έναν από τους περίπου 40 κλέφτες του Maibaum στο φεστιβάλ του Neubiberg Maypole το βράδυ; Το λιγότερο.

“Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο”, ανέφερε ο Franz Maier στις διαπραγματεύσεις.

Ο απώτερος σκοπός μας: Η σχολή της Bundeswehr να προσφέρει περιηγήσεις σε υποβρύχια, βόλτες με τανκς, βόλτες με μαχητικά αεροσκάφη κ.α. ”

Στο τέλος, τα παιδιά του συλλόγου προσκλήθηκαν στη λεγόμενη ετήσια σκοποβολή, με τουφέκια λέιζερ στο σκοπευτήριο: “Τότε εμφανιστήκαμε και γιορτάσαμε μαζί με τους Neubibergers”.

Α, ναι, και φυσικά το Maibaum επέστρεψε εγκαίρως στη σχολή της Bundeswehr, συνοδευόμενο από μεγάλη συνοδεία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης