Μηχάνημα θα φτιάχνει τηγανητές πατάτες σε 35 δευτερόλεπτα…

Το πρώτο του είδους του στη Βαυαρία: Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης τηγανητής πατάτας προετοιμάζει μερίδα σε 35 δευτερόλεπτα..

Μόνο αυτόματοι πωλητές και καθόλου προσωπικό θα υπάρχουν στο “Openend” στο Έρλανγκεν όταν ανοίξει τον Απρίλιο.

Για τον ιδιοκτήτη, το αποκορύφωμα είναι ο αυτόματος πωλητής τηγανητών πατατών που μπορεί να ετοιμάσει μια μερίδα σε 35 δευτερόλεπτα.

Τα καταστήματα αυτόματων πωλητών δεν αποτελούν πλέον σπάνιο φαινόμενο. Αρκετά από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται ήδη στη Νυρεμβέργη ή ένα μίνι σουπερμάρκετ στο Βάιλχαϊμ.

Σε αυτά τα καταστήματα υπάρχουν μόνο αυτόματοι πωλητές, όχι προσωπικό και είναι πάντα ανοιχτά. Ο Ferhan Kanat επιδιώκει την ίδια ιδέα με το “Openend” στο Erlangen.

Το αποκορύφωμα του καταστήματός του θα είναι ο αυτόματος πωλητής τηγανητών πατατών που μπορεί να ετοιμάσει μια μερίδα σε 35 δευτερόλεπτα. “Η ιδέα είναι το μέλλον”, λέει στο Merkur.de.

Το κατάστημα πρόκειται να ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Πατάτες τηγανιτές αντί για πίτσα – Ένα κατάστημα για μαθητές στο Έρλανγκεν

Ο Fehran Kanat άνοιξε ήδη το αρτοποιείο “Back21” πριν από 4,5 χρόνια, ένα κατάστημα χωρίς προσωπικό, μόνο με αυτόματους πωλητές.

Ήθελε να βασιστεί στην ιδέα και μετά από αρκετούς μήνες πήρε τις εγκαταστάσεις για το “Openend” στην Drausnickstraße στο Erlangen.

Όπως εξηγεί ο Kanat στο Merkur.de, η τοποθεσία έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα γι’ αυτόν. Το κατάστημα βρίσκεται κοντά στον φούρνο του και απέναντι από μια επαγγελματική σχολή.

Οι μαθητές της επαγγελματικής σχολής είναι η κύρια ομάδα-στόχος του.

Σύμφωνα με δική του δήλωση, το 90-95% της πελατείας θα είναι μαθητές επαγγελματικών σχολείων με ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου διαλείμματος.

Στο “openend” υπάρχουν εννέα αυτόματοι πωλητές που πωλούν αμερικανικά σνακ και ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς και ποτά.

Για τον ιδιοκτήτη, ωστόσο, ο αυτόματος πωλητής τηγανητών πατατών είναι το αποκορύφωμα, αν και αρχικά προτιμούσε να έχει έναν αυτόματο πωλητή πίτσας.

Ωστόσο, ένας υπολογισμός έδειξε ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς την κύρια ομάδα-στόχο των επαγγελματικών σπουδαστών με αυτόν.

Φρέσκες πατάτες για τους μαθητές και ανακυκλωμένο λάδι τηγανίσματος για τις επιχειρήσεις

Στον αυτόματο πωλητή τηγανητών πατατών αποθηκεύονται στην κατάψυξη περίπου έντεκα κιλά πατάτες. Υπάρχουν πατάτες για 100 μερίδες των 110 γραμμαρίων η καθεμία.

Το χρησιμοποιημένο λάδι αντλείται αυτόματα σε ένα άδειο δοχείο και πωλείται σε εταιρείες ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τον χειριστή του “Openend”, μπορεί να πουλήσει το λάδι στις εταιρείες σε τιμή μεταξύ 80 λεπτών και ενός ευρώ ανά λίτρο.

Με επίκεντρο τους μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο αυτόματος πωλητής υποτίθεται ότι προετοιμάζει φτηνά και γρήγορα τηγανητές πατάτες.

Το πώς θα φανεί στην πράξη και αν οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τον αυτόματο πωλητή μένει να φανεί. Το “Openend” αναμένεται να ανοίξει στο Erlangen στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης, τα εγκαίνια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο στις 10 Απριλίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης