Μοτοσυγκέντρωση Γερμανία: Ξεκίνησε η “Συνάντηση των ελεφάντων”

Περίπου 2.000 μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν με τις μοτοσικλέτες τους στο Βαυαρικό Δάσος την Παρασκευή σε παγωμένες θερμοκρασίες..

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα περιστατικά ή σοβαρά ατυχήματα κατά την έναρξη της χειμερινής συνάντησης των μοτοσικλετιστών. Όλα εξελίχθηκαν με ηρεμία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η “Συνάντηση των ελεφάντων” διοργανώνεται από την Ομοσπονδιακή Ένωση Μοτοσικλετιστών.

Η 65η συνάντηση χειμωνιάτικου θεάματος πραγματοποιήθηκε και πάλι στο Thurmansbang στην Κάτω Βαυαρία (περιοχή Freyung-Grafenau), το Βαυαρικό Δάσος είναι ο προορισμός των συμμετεχόντων για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται περισσότεροι μοτοσικλετιστές που αντέχουν στο κρύο.

Την Πέμπτη, οι πρώτοι συμμετέχοντες είχαν ήδη φτάσει. Λόγω του παγωμένου ψιλόβροχου, τα μονοπάτια ήταν μερικές φορές ολισθηρά σαν γυαλί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν κάποια επείγοντα ιατρικά περιστατικά λόγω πτώσεων. “Σε μία περίπτωση, ένας συμμετέχων νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με υποψία κατάγματος στο πόδι”.

Στη συνάντηση θα απονεμηθούν επίσης βραβεία, μεταξύ άλλων για την πιο όμορφη αυτοσχέδια μοτοσικλέτα, για τον γηραιότερο συμμετέχοντα και για το μεγαλύτερο ταξίδι.

Αλλά το επίκεντρο της συνάντησης είναι η γνωριμία και η επανασύνδεση με άλλους δικυκλιστές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διαρκεί μέχρι την Κυριακή, πολλοί συμμετέχοντες κατασκηνώνουν στην περιοχή.

Οι οπαδοί των μοτοσικλετών δεν πτοήθηκαν από τα υπολείμματα χιονιού που υπήρχαν εκεί.

Σύμφωνα με την ένωση, η συνάντηση είναι η παλαιότερη συγκέντρωση μοτοσικλετιστών στον κόσμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η πρώτη κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε το 1956 κοντά στη Στουτγάρδη.

Ο όρος “συνάντηση με ελέφαντα” χρονολογείται από τη μοτοσικλέτα Zündapp KS 601. Το μοντέλο με καρότσα της δεκαετίας του 1950 ήταν ιδιαίτερα ισχυρό για τα δεδομένα της εποχής και γι’ αυτό το λόγο πήρε το παρατσούκλι “ελέφαντας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.