Νέο οικολογικό σύστημα για Cafe to go έρχεται στη Γερμανία

Ένα νέο σύστημα πρόκειται να καταστήσει τα χάρτινα ποτήρια περιττά – και μάλιστα πρακτικά.

Το καλύτερο για το κλίμα και την προσωπική σας ευεξία θα ήταν να πίνετε τον καφέ σας απευθείας στο καφέ.

Εκεί θα σερβιριζόταν σε ένα ωραίο πορσελάνινο φλιτζάνι και μερικά λεπτά διάλειμμα δεν θα έβλαπταν ποτέ κανέναν.

Αλλά αυτό είναι ουτοπικό. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την πόλη χωρίς καφέ εν κινήσει. Πολλές καφετέριες προσφέρουν cafe-to-go από πλαστικό για το σκοπό αυτό.

Επειδή όμως υπάρχουν διαφορετικοί πάροχοι, όπως η Recup ή η Vytal, συνήθως πρέπει να επιστρέψετε το ποτήρι to-go ακριβώς εκεί που το πήρατε. Δύσκολο αν παραγγείλετε καφέ ειδικά για να φύγετε.

Ενδιαφέρον νέο επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν το χάρτινο ποτήρι και (ιδανικά τουλάχιστον) να το πετάνε στα σκουπίδια μετά.

Οι κάδοι απορριμμάτων (και δυστυχώς και ο χώρος πρασίνου) στον Αγγλικό Κήπο και κατά μήκος του Isar ξεχειλίζουν από ποτήρια.

Με το Kooky, ένα νέο ενδιαφέρον επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι έρχεται τώρα στο Μόναχο.

Έχει δύο πλεονεκτήματα: Πρώτον, μπορείτε απλώς να το ρίξετε σε έναν από τους πολλούς σταθμούς επιστροφής και να λάβετε την επιστροφή χρημάτων απευθείας μέσω μιας εφαρμογής.

Και δεύτερον, η Kooky διαθέτει αυτούς τους σταθμούς επιστροφής και σε άλλους παρόχους επαναχρησιμοποιούμενων επιτραπέζιων σκευών.

Δεν είναι ακόμη βέβαιο ποιοι θα συμμετάσχουν. Αλλά η Kooky έχει ήδη καλέσει όλα τα υπάρχοντα συστήματα να συμμετάσχουν και να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς επιστροφής.

Μέχρι στιγμής κυρίως στο κέντρο της πόλης

Προς το παρόν, οι κάδοι βρίσκονται κυρίως γύρω από την πλατεία Gärtnerplatz και στο Glockenbachviertel. Αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα μέρη. Ορισμένα εστιατόρια έχουν ήδη συμφωνήσει.

Τα ποτήρια Kooky διατίθενται τώρα στο Pepenero στην Hans-Sachs-Straße, στο Santo-Loco-Café στο κέντρο της πόλης, στο περίπτερο στην Reichenbachbrücke και σε πολλά άλλα σημεία.

Το Kooky ανήκει στον Torge Barkholtz από την Ελβετία. Το σύστημα λειτουργεί ήδη με επιτυχία στη χώρα του.

Το Μόναχο είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που συμμετέχει. Πρώτον, ο συνιδρυτής μου Max Zott είναι πραγματικός κάτοικος Μονάχου”, λέει ο Barkholtz στην AZ. Από την άλλη, η ομάδα του διαθέτει ένα καλό δίκτυο στον τομέα της γαστρονομίας εδώ.

Στη Γερμανία, ο νόμος για τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια, όλα τα εστιατόρια θα πρέπει να προσφέρουν επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία για φαγητό και ποτό. Είναι πολύ πιθανό ότι πολλοί συμμετέχοντες του Kooky θα συμμετάσχουν τις επόμενες εβδομάδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.