Οι νεραϊδοσπηλιές του Saalfeld ξεκινούν για τη νέα σεζόν

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν στις νεραϊδοσπηλιές του Saalfeld.

Το Σάββατο (1 Απριλίου), οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν διάφορες χειροτεχνίες και παιχνίδια στο δάσος περιπέτειας “Fairy World”.

Από τις 10.00 π.μ. θα ανοίξει επίσης η θεραπευτική γκαλερί για παιδιά. Μέχρι τις 4 μ.μ., οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γεύση του θεραπευτικού αέρα κάτω από τη γη.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ευαισθησίας των παιδιών σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Τα εγκαίνια του Σαββάτου ολοκληρώνονται με μια ξενάγηση με πυρσούς στα σπήλαια στις 5.30 μ.μ.

Πέρυσι, οι νεραϊδοσπηλιές του Σάαλφελντ προσέλκυσαν περίπου 130.000 επισκέπτες.

Το ορυχείο επίδειξης άνοιξε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και συναρπάζει τους επισκέπτες με τους πολύχρωμους σταλακτίτες του εδώ και γενιές.

Ο “θόλος των νεράιδων”, η παλαιότερη σπηλιά, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εν τω μεταξύ, μια θεραπευτική γκαλερί, ένα μουσείο περιπέτειας προσκαλούν τους επισκέπτες δίπλα στο πρώην ορυχείο.

Οι νεραϊδοσπηλιές του Saalfeld

Αμέτρητα και πολύχρωμα σπηλαιοθέματα έχουν καταστήσει τα σπήλαια αυτά “τα πιο πολύχρωμα σπήλαια του κόσμου”, σύμφωνα και με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για ένα ορυχείο που έκλεισε το 1850 και άνοιξε για το κοινό λίγο πριν ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1913.

Τα σπήλαια αποτελούνται από τρεις θαλάμους που συνδέονται με στοές. Στο πρώτο θάλαμο παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του ορυχείου, τη ζωή των ανθρακωρύχων, την ανακάλυψη των σπηλαίων κ.ά.

Στον δεύτερο θάλαμο βρίσκεται η πηγή του νερού στο οποίο οφείλεται ο σχηματισμός των πολύχρωμων σταλακτιτών και σταλαγμιτών.

Στον τρίτο θάλαμο, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1913, βρίσκεται το περίφημο “Βασίλειο των Νεράιδων”, καθώς και άλλα σπηλαιοθέματα που φωτίζονται με φώτα.

Σε συνδυασμό με την αντανάκλασή τους σε μια μικρή λίμνη με απολύτως στάσιμο νερό, μοιάζουν σαν μικροσκοπικά κάστρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης